Eiropa gatavojas visaukstākajai ziemai pēdējo 30 gadu laikā

Oktobrīt sagaidāmas krasas laikapstākļu maiņas, kad vētras no Atlantikas atgriezīsies Pireneju pussalās. Sāksies spēcīgas lietusgāzes, kā arī beigsies nesezonas siltums. Neskatoties uz to, ka nokrišņī būs patiešām noderīgi, lietusgāzes, nonākot cietā, sausā augsnē, palielinās pēkšņu plūdu rašanās iespēju.

Polija un Slovākija var sagaidīt patīkamāku rudeni ar ilgstošiem sausiem periodiem un spēcīga karstuma neesamību. Laikā, kad temperatūra sezonas laikā lielākajā daļā vietu, visticamāk, būs virs normas, septembrī un oktobrī dienas, kas pavadītas svaigā gaisā, būs patīkamas.

Krasas laikapstākļu izmaiņas iespējamas novembra vidū un beigās, jo aukstais gaiss no Krievijas izplatīsies pa visu Eiropu. Šis aukstais gaiss var aizvirzīties tālu uz rietumiem, kas aukstumu aiznesīs uz Berlīni, Prāgu un Varšavu. Aukstā gaisa masa paaugstinās arī sniegputeņu parādīšanās iespējas.

Laikā, kad lielākajā daļā Eiropas var sagaidīt temperatūras, kas ir tuvu normas atzīmei, Austrumeiropā sagaidāma krasa pāreja uz aukstāku laiku.

Sezona var sākties ar mēreni maigiem laikapstākļiem, bet, pēc prognozēm, aukstā laika epizodes kļūs arvien biežākas sākot ar oktobri – novembri. Šajā laikā bieži nokrišņi sagaidāmi visā Ukrainā. No novembra aukstums kļūs arvien niknāks, ka reizēm atgādinās decembri un janvāri. Aukstais gaiss arī sagatavos augsni daudzajiem sniegputeņiem Ukrainā jau novembra beigās.

“Novembra laikā Austrumeiropā tiek prognozēts sniegputenis, kas pārsniegs normu” – stāsta Repperts.

Tātad sildieties un gatavojieties sūrajai ziemai.

avots: accuweather.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment