Gatavošanas gaita:
- Želatīnu iemērcējiet siltā ūdenī uz 30-40 minūtēm, tad uz maza uguns, pastāvīgi maisot, vāriet, tad noņemiet no uguns un atdzesējiet līdz istabas temperatūrai.
- Kefīru, krējumu, parasto un vaniļas cukuru samaisiet un sakuliet ar maisītāju vai mikseri 5-6 minūtes. Tad, turpinot kult, ar plānu strūklu ielejiet želatīnu un kuliet vēl 4-5 minūts.
- Iegūto masu pārlieciet formā un ielieciet leduskapī uz 3-6 stundām. Pēc zefīra sacietēšanas, to ir vēlams sagriezt gabaliņos. Naža vietā var lietot parastās cepumu formas. Mājas zefīru lieliski ēst kopā ar maltiem riekstiem vai iecienīto ievārījumu.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/chief.cooker
Pages: 1 2