Diētisks un ātri pagatavojams saldums – mājas zefīrs

Gatavošanas gaita:

  1. Želatīnu iemērcējiet siltā ūdenī uz 30-40 minūtēm, tad uz maza uguns, pastāvīgi maisot, vāriet, tad noņemiet no uguns un atdzesējiet līdz istabas temperatūrai.
  2. Kefīru, krējumu, parasto un vaniļas cukuru samaisiet un sakuliet ar maisītāju vai mikseri 5-6 minūtes. Tad, turpinot kult, ar plānu strūklu ielejiet želatīnu un kuliet vēl 4-5 minūts.
  3. Iegūto masu pārlieciet formā un ielieciet leduskapī uz 3-6 stundām. Pēc zefīra sacietēšanas, to ir vēlams sagriezt gabaliņos. Naža vietā var lietot parastās cepumu formas. Mājas zefīru lieliski ēst kopā ar maltiem riekstiem vai iecienīto ievārījumu.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/chief.cooker

Leave a Comment