Sastāvdaļas:
• 1 vistas stilbs
• 4 olas
• 30 g sviests
• 150 g majonēze
• Malti melnie pipari pēc garšas
• 200 g krabju nūjiņas
• 100 g pārstrādāts siers
• 100 g konservēta kukurūza
• Sāls pēc garšas
1. Vistas stilbu un olas novāra atsevišķi, atdzesē. Vistas gaļu atdala no kauliem un sagriež sloksnēs.
2. Nomizojiet olas, atdaliet baltumus no dzeltenumiem. Sarīvē atsevišķi. Sarīvē arī pārstrādātu sieru. Krabju nūjiņas sagriež mazos kubiņos.
3. Uz līdzenas plāksnes iestatiet pasniegšanas gredzenu un sāciet veidot salātu kārtas. Pirmais slānis ir vistas gaļa, otrajā ir puse olas baltums. Sāls, pipari pēc garšas, no majonēzes uzzīmē sietu. Tad uzlieciet pusi siera kārtas un pārklājiet ar majonēzi.
4. Sarīvē sasaldētu sviestu un to liek kā nākamo kārtu, pa virsu atlikušo olas baltumu. Sāls, pipari pēc garšas, veido majonēzes sietu. Piektajā slānī lieciet krabju nūjas, bet sestajā – kukurūzu. Sajauciet kukurūzu ar majonēzi un apkaisiet pa virsu ar olas dzeltenumu. Nosūtiet salātus uz stundu ledusskapī, pirms pasniegšanas noņemiet gredzenu.
Banketa galdam šādus salātus būtu ideāli pasniegt bļodā. Jūs arī varat vienkārši sajauksit visas sastāvdaļas un salātus neveidot slāņos. Labu apetīti!
avots: sovkusom.ru