Mīklas pagatavošanai izlieciet virtuves kombainā (vai blenderī) aukstu sviestu, miltus, mandeles un cukuru.
Samaliet visu, pievienojiet olu.
Samīciet mīklu.
Sarullējiet to, iespiediet formā un ielieciet ledusskapī uz pusstundu. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem un cepiet mīklu 25 minūtes. (Lai tā neuzpūstos cepšanas laikā, varat ielikt sausus zirņus vai pupiņas svaram, pēc 15 minūtēm tās izņemot.)
Kamēr pīrāga pamatne cepas, pagatavojiet pildījumu. Saplēsiet balto šokolādi gabaliņos.
Ielejiet vārītu, karstu saldo krējumu, samaisiet ar lāpstiņu līdz šokolāde pilnībā izkūst.
Siltā maisījumā pievienojiet dzeltenumus, samaisiet līdz viendabīgai masai.
Uz karstas pamatnes izlieciet avenes (atstājiet dažas ogas dekoram).
Ielejiet virsū šokolādes maisījumu.
Cepiet 35 minūtes 160 grādos vai līdz gatavs. Virsmai ir jābūt apceptai.
Atdzesējiet, dekorējiet ar avenēm un pasniedziet.
Labu apetīti!
Avots: chadeyka.livejournal.com