Ārprātīgi aromātisks aveņu pīrāgs ar balto šokolādi (fotorecepte)

0_6f470_2aba6e70_XL

Mīklas pagatavošanai izlieciet virtuves kombainā (vai blenderī) aukstu sviestu, miltus, mandeles un cukuru.

0_6f46f_a701b0bf_XL

Samaliet visu, pievienojiet olu.

0_6f46e_2adb649c_XL

Samīciet mīklu.

0_6f471_59c09a91_XL

Sarullējiet to, iespiediet formā un ielieciet ledusskapī uz pusstundu. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 200 grādiem un cepiet mīklu 25 minūtes. (Lai tā neuzpūstos cepšanas laikā, varat ielikt sausus zirņus vai pupiņas svaram, pēc 15 minūtēm tās izņemot.)

0_6f473_1dc07869_XL

Kamēr pīrāga pamatne cepas, pagatavojiet pildījumu. Saplēsiet balto šokolādi gabaliņos.

0_6f472_4f10cdac_XL

Ielejiet vārītu, karstu saldo krējumu, samaisiet ar lāpstiņu līdz šokolāde pilnībā izkūst.

0_6f474_273f10f_XL

Siltā maisījumā pievienojiet dzeltenumus, samaisiet līdz viendabīgai masai.

0_6f475_917fb4c0_XL

Uz karstas pamatnes izlieciet avenes (atstājiet dažas ogas dekoram).

0_6f476_c7f9ec00_XL

Ielejiet virsū šokolādes maisījumu.

0_6f477_808a5fcf_XL

Cepiet 35 minūtes 160 grādos vai līdz gatavs. Virsmai ir jābūt apceptai.

Atdzesējiet, dekorējiet ar avenēm un pasniedziet.

Labu apetīti!

Avots: chadeyka.livejournal.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment