Aromātisks un gards apelsīnu kēkss

Gatavošanas gaita:

  1. Apelsīnu (kopā ar mizu) ielieciet nelielā kastrolī ar ūdeni, vāriet 5 minūtes pēc burbuļošanas sākšanas, noņemiet no uguns, nolejiet ūdeni un apelsīnu nedaudz atdzesējiet.
  2. Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Formu ieziediet ar sviestu, uzklājiet cepamo papīru. Olas sakuliet ar cukuru līdz apjomīgai, baltai masai (apmēram 10 minūtes). Tad uzmanīgi pievienojiet maisījumā izsijātos miltos, cepamo pulveri un vanilīnu.
  3. Apelsīnu sagrieziet 6 daļās, samaliet blenderī līdz biezenim. Ielejiet apelsīnu biezni mīklā.
  4. Apkaisiet rozīnes miltos, tad ieberiet to kā pašu pēdējo kēksa sastāvdaļu.
  5. Mīklu ielejiet formā, ielieciet jau uzsildītā cepeškrāsnī līdz 45 minūtēm (līdz zobu bakstāmais iznāk no mīklas sauss). Pilnībā atdzesējiet uz restes, pirms pasniegšanas var apkaisīt ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/cook_good

Leave a Comment