Aromātiskās kanēļmaizītes „Sirsniņas” (fotorecepte)

Raugu sarīvējam ar sāli līdz tas kļūst šķidrs.

Pievienojam cukuru un ar pienu samaisītu kausētu sviestu. Pakāpeniski pievienojam miltus un samaisām ne pārāk lipīgu mīklu. Miltus pievienojam atkarībā no to sausuma – jo sausāka mīkla, jo mazāk tās vajag.

Apsedzam mīklu ar šķīvi un turam 1,5-2 stundas ledusskapī. Ļaujam mīklai atpūsties (tieši tā – ledusskapī – mīkla palielināsies apmēram 2 reizes).

Tad sadalām mīklu 6-8 daļās.

Sarullējam plāceņos 3-4 mm biezumā.

Apkaisām ar cukuru un kanēli.

Sarullējam ruletē.

Salokam uz pusēm un sakniebjam, kā tas ir bildē.

Pārveļam uz sānu un ar asu nazi izveidojam garenisku griezumu virzienā uz sakniebto daļu. Piešķiram sirsniņu formu mīklai.

Saliekam uz cepamās formas un atstājam 30-40 minūtes, lai mīkla atpūšas.

Tajā laikā bulciņām ir jāpalielinās izmērā 2 reizes. Bulciņas ieziežam ar sakulto olu dzeltenumu un cepam 200 grādos līdz kraukšķīģi, apmēram 18-20 minūtes.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment