Apjomīgā pētījumā tika noskaidrots galvenais faktors, kāpēc bērniem attīstās autisms

Pētījumā piedalījās vairāk nekā divi miljoni cilvēku no piecām valstīm!

Teju dsmitgades garumā tika veiks pētījums, lai izpētītu iespējamos autisma cēloņus. Jaunais pētījums, kurā piedalījās vairāk nekā divi miljoni cilvēku, sniedza ievērojamus rezultātus, kas var palīdzēt atrast atbildes gan ārstiem, gan pētniekiem, gan vecākiem.

Līdz šim apjomīgākais šāda veida pētījums publicēts žurnālā JAMA Psychiatry, un tajā tika norādīts, ka autisma spektra traucējumi vairāk nekā 80 procentos gadījumu ir atkarīgi no iedzimtajiem gēniem. Tas nozīmē, ka tikai nedaudz mazāk par 20 procentiem autisma gadījumu izraisa apkārtējās vides faktori.

Tas dod iemeslu jauniem ģenētiskiem pētījumiem par slimību, kas skar aptuveni 1 no 59 cilvēkiem (un četrreiz biežāk skar zēnus).

Pētījumā piedalījās cilvēki no piecām valstīm (Dānijas, Somijas, Zviedrijas, Izraēlas un Austrālijas). “Visur, lai kurā no šīm piecām valstīm mēs skatītos, mēs redzējām, ka ģenētiskie faktori bija vissvarīgākie”, – sacīja pētījuma autors Svens Sandins.

Tas ir svarīgs secinājums, ņemot vērā, ka līdz šim ASD cēloņi tika saistīti ar gaisa piesārņojumu, mātes faktoriem, piemēram, svaru un dzemdībām, vīrusu infekcijām vai MMR vakcīnu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment