Amerikāņu ābolu pīrāgs (fotorecepte + videorecepte)

p_O

Mīklai- lielā bļodā sakuliet sviestu ar 50 g cukura līdz viendabīgai masai. Pievienojiet vienu olu un dzeltenumu (otro dzeltenumu izmantosim vēlāk). Kuliet nedaudz mazāk par 1 minūti – mīkla nedaudz atgādinās omleti.

p_O (6)

Tad pievienojiet 350 g miltu un maisiet ar koka karoti, tiklīdz mīkla apjomā palielināsies – turpiniet to maisīt ar  rokām. Uzmanīgi sarullējiet mīklu pikā, ietiniet pārtikas plēvē un atdzesējiet 45 minūtes ledusskapī.

p_O (7)

Izlieciet papīra dvieļu slāni uz cepamās formas. Nomizojiet ābolus, izgrieziet serdi un sagrieziet 5 mm biezos gabaliņos. Vienmērīgi izlieciet ābolus uz formas, noklājiet ar papīra dvieļiem un izlieciet vēl vienu ābolu slāni virsū, kuru arī ir jāapsedz ar papīra dvieli.

p_O (2)

Tagad samaisiet 140 g cukura, kanēli un 50 g miltu tik lielā bļodā, lai tajā varētu ielikt ābolus.

p_O (3)

Uzsildiet cepeškrāsni līdz 170 grādiem. Nedaudz sakuliet olbaltumu ar dakšu. Nogrieziet 1/3 no mīklas un atstājiet to ietītu plēvē, pārējo sarullējiet uz uzklājiet pīrāga formā.

p_O (4)

Vēlreiz nosusiniet ābolus ar papīra dvieļu palīdzību, ieberiet tos bļodā, ātri samaisiet ar rokām un izlieciet tos uz mīklas.

p_O (5)

Mīklas malas samitriniet ar ūdeni, izlieciet atlikušo sarullēto mīklu un sakniebiet malas. Nogrieziet lieko mīklu. Izveidojiet 5 griezumus uz augšējās mīklas kārtas, lai tvaiks varētu iziet. Ieziediet pīrāgu ar olbaltumu, apkaisiet ar pūdercukuru un cepiet cepeškrāsnī 40-45 minūtes.

Labu apetīti!

Avots: eda.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment