Ābolu pīrāgs „Šarlatāns” (fotorecepte)

Sastāvdaļu daudzumu var mainīt, ja uzskatāt, ka mīkla ir pārāk šķidra, vai samazināt ābolu daudzumu, ja tie jums ne pārāk garšo.

 

MXspAUOtgqk

Nomizojam ābolus un izgriežam serdi, sagriežam tos ļoti plānās šķēlītēs un nedaudz apkaisām ar miltiem (apmēram 1 ēdamkaroti).

LfEpF7Pp4J4

Pievienojam muskatriekstu un kanēli, uzmanīgi samaisām.

QV5QgefmHYk

Ar mikseri sakuļam olas ar cukuru. Tiklīdz masa kļuva gaišāka, pievienojam citrona miziņas un ielejam kausētu sviestu, turpinot kult nelielā ātrumā.

KXIKLvITAb8

Pievienojam izsijātus miltus.

Mīklai pēc masas ir jāatgādina skābais krējums.

kTLAskRijT8

Cepamo formu ieziežam ar sviestu un ielejam nedaudz mīklas.

ElR1sz1l8FI

Nākamā slānī uzklājam nedaudz ābolu, tad atkal mīklu utt. Augšējam slānim ir jābūt mīklas slānim.

Cepam 180 grādos 50 minūtes.

dmKkT1b90xc

Var turēt cepeškrāsnī arī ilgāk, tad parādīsies kraukšķīga garoza virsū. Izņemam pīrāgu no cepeškrāsns un atdzesējam. Pasniedzam, apkaisot ar pūdercukuru.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/chief.cooker

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment