Sastāvdaļu daudzumu var mainīt, ja uzskatāt, ka mīkla ir pārāk šķidra, vai samazināt ābolu daudzumu, ja tie jums ne pārāk garšo.
Nomizojam ābolus un izgriežam serdi, sagriežam tos ļoti plānās šķēlītēs un nedaudz apkaisām ar miltiem (apmēram 1 ēdamkaroti).
Pievienojam muskatriekstu un kanēli, uzmanīgi samaisām.
Ar mikseri sakuļam olas ar cukuru. Tiklīdz masa kļuva gaišāka, pievienojam citrona miziņas un ielejam kausētu sviestu, turpinot kult nelielā ātrumā.
Pievienojam izsijātus miltus.
Mīklai pēc masas ir jāatgādina skābais krējums.
Cepamo formu ieziežam ar sviestu un ielejam nedaudz mīklas.
Nākamā slānī uzklājam nedaudz ābolu, tad atkal mīklu utt. Augšējam slānim ir jābūt mīklas slānim.
Cepam 180 grādos 50 minūtes.
Var turēt cepeškrāsnī arī ilgāk, tad parādīsies kraukšķīga garoza virsū. Izņemam pīrāgu no cepeškrāsns un atdzesējam. Pasniedzam, apkaisot ar pūdercukuru.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/chief.cooker