Ābolu pīrāgs franču gaumē

Gatavošanas gaita:

  1. Sagrieziet 125 g sviesta, samaisiet ar miltiem, pievienojiet 100 g cukura, olas, sāli, cepamo pulveri, samīciet mīklu. Sarullējiet no mīklas bumbiņu, ietiniet pārtikas plēvē un ielieciet ledusskapī 30 minūtes.
  2. Sarullējiet mīklu un noklājiet ar to formas pamatni, izveidojot augstus bortiņus.
  3. Virsū izlieciet jebkādas garšas ievārījumu, vislabāk – ābolu. Ābolus nomazgājiet, nomizojiet un sagrieziet plānās šķēlēs. Izlieciet ābolu šķēlītes spirālē, sākot ar formas centru.
  4. Apkaisiet pīrāgu ar atlikušo cukuru, izlieciet virsū sagriezto sviestu. Ielieciet formu 200 grādos siltā cepeškrāsnī un cepiet 30 minūtes.

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment