Ābolu pīrāgs ar smilšu mīklu (fotorecepte)

Izsijājiet miltus, pievienojiet cepamo pulveri. Aukstu sviestu sagrieziet smalkos gabaliņos un sajauciet ar miltiem.

Pievienojiet 1 olu, 2 ēdamkarotes skābā krējuma, ieberiet sāli, 4 ēdamkarotes cukura un vaniļu, labi samaisiet. Savienojiet maisījumu ar miltiem un samīciet mīklu. Ietiniet to pārtikas plēvē un ielieciet ledusskapī.

Ābolus nomizojiet, sagrieziet kubiņos un vāriet uz neliela uguns ar atlikušo cukuru.

Sakuliet 2 olas ar pūdercukuru, pievienojiet atlikušo skābo krējumu un cieti. Tas būs uzlējums pildījumam.

5

Izņemiet no ledusskapja mīklu un atdaliet 1/3, lielāko gabalu ielieciet atpakaļ ledusskapī. Sarullējiet mīklu un ielieciet cepamā formā, kas ir noklāta ar cepamo papīru.

5-1

Caurduriet ar dakšu mīklu. Dotajā receptē formas izmērs ir 20×30 cm.

6

Uz pamatnes izlieciet ābolu pildījumu, apkaisiet ar kanēli un pievienojiet uzlējumu.

7

Izņemiet no formas atlikušo mīklu, smalki sarullējiet un ar formiņās palīdzību izveidojiet mīklas „puķītes” (ja nav formiņu – mīklu var vienkārši sagriezt strīpās).

7-1

Cepiet 40 minūtes 180 grādos. Gatavam pīrāgam ļaujiet nedaudz atdzist, tad izņemiet to no formas.

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

Leave a Comment