Gatavošanas gaita:
- No sākuma pagatavojiet mīklu, lai tā paspētu atdzist, kamēr jūs gatavosiet pildījumu. Tātad – sajauciet izsijātos miltus ar sāli un cepamo pulveri, tad pievieojiet mazos kubiņos sagriestu sviestu, samīciet to ar miltiem. Pievienojiet 1 olu, 100 g cukura, skābo krējumu, samīciet un ielieciet mīklu ledusskapī.
- Pagatavojiet krēmu – 1 olu sakuliet ar atlikušo cukuru, pievienojiet vanilīnu un cieti. Ielejiet pienu un uzlieciet uz maza uguns, vāriet līdz sāk burbuļot, tad uzreiz noņemiet no uguns.
- Ābolus nomizojiet, izgrieziet serdi, sagrieziet nelielos gabaliņos.
- Mīklu sadaliet divās daļās – 1/3 tiks patērēta augšējam slānim, bet 2/3 – pamatnei. Lielo mīklas daļu sarullējiet un noklājiet ar to pīrāgu formu 20 cm diametrā, izveidojiet mīklas ‘bortiņus’.
- Izlieciet ābolus uz pamatnes, virsū uzlejiet karstu krēmu. No otrās mīklas daļas izveidojiet strīpas un izlieciet kā „tīklu” virs krēma.
- Cepiet 180 grādos 50 minūtes.
Labu apetīti!
Avots: sovkusom.ru
Pages: 1 2