Ābolu pīrāgs ar krēmu

Gatavošanas gaita:

  1. No sākuma pagatavojiet mīklu, lai tā paspētu atdzist, kamēr jūs gatavosiet pildījumu. Tātad – sajauciet izsijātos miltus ar sāli un cepamo pulveri, tad pievieojiet mazos kubiņos sagriestu sviestu, samīciet to ar miltiem. Pievienojiet 1 olu, 100 g cukura, skābo krējumu, samīciet un ielieciet mīklu ledusskapī.
  2. Pagatavojiet krēmu – 1 olu sakuliet ar atlikušo cukuru, pievienojiet vanilīnu un cieti. Ielejiet pienu un uzlieciet uz maza uguns, vāriet līdz sāk burbuļot, tad uzreiz noņemiet no uguns.
  3. Ābolus nomizojiet, izgrieziet serdi, sagrieziet nelielos gabaliņos.
  4. Mīklu sadaliet divās daļās – 1/3 tiks patērēta augšējam slānim, bet 2/3 – pamatnei. Lielo mīklas daļu sarullējiet un noklājiet ar to pīrāgu formu 20 cm diametrā, izveidojiet mīklas ‘bortiņus’.
  5. Izlieciet ābolus uz pamatnes, virsū uzlejiet karstu krēmu. No otrās mīklas daļas izveidojiet strīpas un izlieciet kā „tīklu” virs krēma.
  6. Cepiet 180 grādos 50 minūtes.

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment