Kāpostu šniceles ar sieru un šķiņķi

Rudens vidū saimnieču meklējumi pēc garšīgām, apmierinošām un interesantām brokastīm skolēniem ir aktuāla lieta. Šajā laikā bērnus vairs nevar pievilināt omlete ar desām, smalkmaizītes un banālās sviestmaizes.

Šādos gadījumos mātes un vecmāmiņas visā pasaulē ieslēdz iztēli un sāk rīkoties!

Maize ar sviestu, desas šķēle, siers un dažreiz pat tomāti vai gurķi. Vai jūs iedomājaties sviestmaizi? Kā būtu ar sulīgu un apmierinošu kāpostu šniceli, kas pildīts ar šķiņķi un sieru? Mēs apsolām, ka neviens izlutināts skolēns neatteiksies no šādām brokastīm!

Sastāvdaļas:

• 1 baltmaize
• 200 g šķiņķis
• 3 olas
• Paprika pēc garšas
• 1 kāposts
• 200 g ciets siers
• Sāls pēc garšas
• Malti melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:

1. Atdaliet maizes mīkstumu no garozas. Sagrieziet to kubiņos, novietojiet uz cepešpannas un nosusiniet cepeškrāsnī. Gatavos sausiņu samaļ blenderī un noliek malā.

2. Izgrieziet kāposta kodolu un 10 minūtes ielieciet kāpostus mikroviļņu krāsnī ar 800 vatu jaudu. 5 minūtes katru pusi. Pēc tam atdaliet loksnes, izgrieziet cietās daļas un vāriet loksnes 15 minūtes.

3. Tad katras lapas centrā ielieciet šķiņķi, sieru un atkal šķiņķi. Viegli satiniet kāpostu lapu kā aploksni. Nogrieziet liekās detaļas. Atsevišķā traukā sajauciet sausiņus ar sāli, papriku un pipariem.

4. Atsevišķi sakuliet olas, ieberiet miltus tukšā bļodā. Sāciet gatavot sviestmaizes: vispirms “aploksni” iemērciet miltos, pēc tam olā un sausiņos. Apcep pannā, 2 minūtes no katras puses.

Starp citu, šāda uzkoda ir lieliski piemērota ne tikai brokastīm, bet arī svētkos. Neaizmirstiet nosusināt karstās sviestmaizes ar papīra dvieli un iesaiņot noslēgtā traukā. Uz jūsu veselību!

avots: sovkusom.ru

Leave a Comment