Ābolu kūka, kuru var pagatavot ikviens! Ābolu sezonā es ļoti daudz cepu šo kūku. Tiek apēsta līdz pēdējai drupačiņai.
Ābolu kūka – sastāvdaļas
✓ āboli – 6-8 gabali
✓ 3 olas
✓ 9 ēdamkarotes augu eļļas bez smaržas
✓ pusglāze cukura
✓ milti – 1 glāze
✓ 1 tējkarote sodas, kas dzēsta ar etiķi
Ābolu kūka: Pagatavošanas recepte
Ar putojamo slotiņu saputojam olas, līdz izveidojasputas, pievienojam cukuru.
Pēc tam pievienojam dzēsto sodu, augu eļļu, miltus un pēc vēlmes var pievienot vanilīnu.
Ar mikseri sakuļam, līdz izveidojas viendabīga masa. Ābolus nomazgājam un notīram.
Mīklā iegriežam ābolus sev vēlamajā izmērā un visu samaisām.
Lasi arī: Ābolu pīrāgs tikai dažās minūtēs
Mīklu lejam cepšanas formā, kurā ieklāts cepampapīrs.
Formu liekam iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī un cepam 200 grādu temperatūrā aptuveni 35 – 45 minūtes. Gatavību pārbaudām ar kociņu.
Labu apetīti!
Arī garšīgi: Ābolu pīrāgs ar kefīru, kas burtiski kūst – vienkāršāk nemēdz būt! SPIED ŠEIT, lai uzzinātu recepti!
avots: vranya.net