Pat cepti kartupeļi var kļūt par ēdienu, kas ir Luija XIV galda cienīgs ēdiens, ja tas ir pildīts ar sulīgu gaļu. Šīs karstās bumbas ar malto gaļu prasa ne tik izsmalcinātu izpildi, cik bagātīgu garšas un sāta sajūtu – ne velti šī vienkāršā kartupeļu recepte ir tik populāra.
Viltība ir tāda, ka kartupeļi cepšanas laikā sasūcas ar gaļas sulu un iegūst īpašu garšu. Liellopu gaļai ir izteiktāka gaļas garša, bet arī treknāka cūkgaļa derēs lieliski.
Sastāvdaļas:
1 kg kartupeļi
50 g sviests
50 ml krējums
Sāls pēc garšas
Oregāno pēc garšas
250 g maltā gaļa
1 sīpols
Tomātu pasta pēc garšas
Melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
1.Notīri un nomazgā kartupeļus. Pēc tam katram kartupelim izgriez dziļu bedri. Šim darbam var izmantot ierīci, kas paredzēta ābolu serdes izņemšanai, vai arī vienkāršu karoti.
2. Novāri kartupeļus līdz pusgatavībai sālītā ūdenī (aptuveni 10 minūtes vārītā ūdenī). Pa to laiku pagatavo malto gaļu, pievieno tai oregāno, sāli un piparus, sīpolu, izmal caur gaļmašīnu. Samaisi.
3. Cieši piepildi kartupeli ar malto gaļu un saliec kartupeļus dziļā traukā.
5. Atsevišķi sajauc izkausētu sviestu, krējumu un tomātu pastu. Iesāli un uzlej sagatavoto masu kartupeļiem. Cep 30 minūtes cepeškrāsnī 180 grādos. Pie pasniegšanas apkaisi ar svaigiem zaļumiem.
Labu apetīti!
avots: sovkusom.ru