Ziemā neviens svētku galds nav pilnīgs bez konservētiem labumiem. Tāpēc lielākā daļa mājsaimnieču vasarā daudz laika pavada pie plīts, cenšoties atvēlēt laiku, lai pagatavotu pēc iespējas vairāk garšīgus aromātiskus labumus.
Bet kā būtu, ja jūs mazliet vienkāršotu savu uzdevumu, izmantojot ātrās receptes?
Šodien mēs jums esam sagatavojuši gurķu recepti ungāru gaumē – smaržīga un pikanta uzkoda, kas neatstās vienaldzīgu nevienu, kurš to izmēģinās. Šos gurķus pagatavot ir ļoti vienkārši un ātri, un tie izrādās tik garšīgi, pateicoties tikai vienai sastāvdaļai.
Sastāvdaļas:
- 1 kg gurķi
- 6 ķiploku daiviņas
- 12 pipari
- 3 ēdamkarotes sinepju pulveris
- 150 ml vīna etiķis
- 1 l ūdens
- 12 krustnagliņas
- 1 ēdamkarote sāls
- 100 g cukurs
Pagatavošana:
- Gurķus kārtīgi nomazgā zem tekoša ūdens un pēc vajadzības apgriez galus, bet pārāk lielus gurķus sagriez 4 daļās.
- Jau iepriekš sterilizētās burkās ieliec 2 ķiploku daiviņas, 4 krustnagliņas, 4 piparus un 1 tējkaroti sinepju pulveri. Pa virsu ieliec gurķus.
- Lai pagatavotu marinādi, katlā ieliec ūdeni, cukuru, sāli un panāc vārīšanās temperatūru. Pēc tam pievieno 150 ml etiķa un salej marinādi pa burkām. Aiztaisi burkas ar vāciņiem un sterilizē burkas katlā ar ūdeni 5 minūtes.
- Gurķu burkas ietin segā, apgriez tās otrādi, un atstāj, lai pilnībā atdziest.
No vienas porcijas sanāks 3 puslitra burciņas. Gurķi būs lielisks papildinājums jebkuram svētku galdam vai arī uzkoda pie vakariņām.
avots: sovkusom.ru