Itāļi ir meistari desertu gatavošanā – vismaz tāpēc, ka izgudroja lielisko desertu ‘panforte’, kas no itāļu valodas nozīmē ‘maize’, stiprs’, ‘ciets’. Īstenība tas ir salds konditorejas izstrādājums, kurā žāveto augļu, riekstu un ogu ir daudz vairāk nekā mīklas, kas atgādina karameli.
Sastāvdaļas:
- 125 g lazdu riekstu
- 125 g mandeļu
- 100 g žāvetu aprikožu
- 100 g vīģes
- 100 g cukura
- 60 g miltu
- 40 g kakao-pulveris
- 2 tējkarote citrona miziņas
- 2 tējkarotes kanēļa
- 1 tējkarote ingvera
- 40 g pūdercukura
- 2 ēdamkarotes medus
Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!
Pages: 1 2