35 kulinārijas padomi no šef-pavāra Džeimija Olivera

18. Ja Jums nav kaut kādas sastāvdaļas – aizvietojiet vai izlaidiet to. Tāpat sanāks garšīgi!

19. Lai izspiestu vairāk sulas no laima vai citrona, sasildiet tos un pirms tam sarullējiet uz galda, nedaudz saspiežot.

20. Treknu kūpinātu bekonu var uzlikt uz zivs, lai piešķirtu tai patīkamu aromātu.

21. Piparmētru labāk pievienot cepšanas procesa sākumā.

22. Čilī pipars zaudēs tā asumu, ja to attīrīt no sēkliņām un nomazgāt ar lielu ūdens daudzumu.

23. Lai sīpolu cepšanas laikā izvairītos no nepatīkamas smakas, pievienojiet sāli un cepiet uz maza uguns.

24. Lai zivs uz grila nepieliptu pie grila, savlaicīgi apkaisiet zivi ar sāli, kas uzsūks lieko mitrumu, kurš noved pie pielipšanas.

25. Etiķis palīdz tikt vaļā no liekās sāls olīvās.

26. Vermuts piešķirs risotto neparastu garšu.

27. Bekons piešķirs vistai dūmakainu aromātu.

28. Kartupeļus salātiem ir jāgriež, kamēr tie ir karsti.

29. Gaļas cepšanas laikā pievienojiet tai ēdamkaroti miltu, tad gaļa iegūs kraukšķīgu garozu.

30. Ar naža palīdzību var dabūt sulīgu ķiploku masu – samīciet smalki sagrieztu ķiploku ar naža palīdzību un pievienojiet sāli.

31. Lai ātri uztaisītu garšīgu salātu mērci, sajauciet skābenes un fenheli ar citrona sulu

32. Masu no olām, cukura un sulas jākuļ virs verdoša ūdens.

33. Pirms zivs gatavošanas, nelejiet eļļu uz pannas, bet gan apsmērējiet ar to zivi.

34. Ar krabja gaļas un greipfrūta sulas sajaukumu var gatavot sviestmaizes, kā arī pievienot šo maisījumu pie makaroniem.

35. Zaļumus ir labāk sajaukt ar kartupeļiem pirms to pasniegšanas uz galda.

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment