15 ēdieni no visas pasaules cīņai pret paģirām

Ja nu gadījās nedaudz pārcensties, un no rīta pēc vasaras saulgriežu svinēšanas dikti sāp galva – izlasiet šo rakstu un jūs uzzināsiet, kā citviet pasaulē cīnās pret paģirām. Noteikti noderēs!

1

Krievija – gurķu rosols

Par šo līdzekli, iespējams, ir dzirdējuši daudzi. Kāpēc rosols palīdz – tas cīnās gan ar ūdens trūkumu organismā, gan arī uzpilda pazaudēto sāļu-elektrolītu balansu. Tomēr „zāļu” dozai ir jābūt mērenai – ne vairāk par vienu glāzi. Pie tam ir jābūt drošam, ka tiek dzerts tieši rosols nevis marināde.

2

Nīderlande – alus

Arī diezgan tautā populārs līdzeklis cīņai ar paģirām. Nīderlandieši īpaši iesaka aukstu lager alu, ar ko viņu valsts ir slavena.

3

Senā Roma – gliemeži

Ja jums nepatīk ierastās metodes un vēlaties izmēģināt kaut ko oriģinālu – piedāvājam jums izmēģināt Senās Romas metodi. Pārāk daudz izdzērušie romieši no rīta ņēma gliemežus, saspieda tos un ar saspiesto masu smērēja sev pieri. Sakot, ka galvassāpes momentāni pazuda.

4

Itālija – kafija

Bet atgriezīsimies mūsdienās. Šķiet, mūsdienu itāļi atšķirība no saviem romiešu senčiem dzīvē vadās pēc sekojoša principa – „nesaprotamu situāciju gadījumā jādzer kafija”. Paģiras arī nav izņēmums, tāpēc Itālijā iesaka iedzert tasīti stipra espresso vai ristretto. Var pat vairākas.

5

Vācija – sālīta siļķe

Vācieši no siļķes gatavo ruletes ar marinētiem dārzeņiem iekšā – rolmopšus. Dotās ruletes ir lielisks līdzeklis pret paģirām un Vācijā tiem ir arī alternatīvs nosaukums – „brokastis pēc dzerstiņa”.

6

Norvēģija – saldais krējums

Vispopulārākā norvēģu metode cīņai ar paģirām ir ļoti vienkārša, taču nav tik izplatīta. Norvēģi vienkārši izdzer vienu glāzi trekna salda krējuma. Galvenais, lai šī metode netiktu apvienota ar Vācijas sālīto siļķi, citādi rezultāts var būt neprognozējams..

7

Turcija – kokorečs

Turki meklē glābiņu ar kokoreča palīdzību – Turcijas ielu virtuves „karali”. Ēdiens sastāv no ceptām aunu iekšām (sirds, plaušas, utt.), kuras tiek ceptas uz iesmiņiem. Pēc tam iegūto ēdienu smalki sakapā kopā ar zaļo piparu, timiānu un tomātiem, kārtīgi apkaisa ar sarkano piparu un ieliek starp kraukšķīgiem maizes plāceņiem.

Šķir otru lapu, lai redzētu atlikušos ēdienus!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment