8. Kā saglabāt cepumu kraukšķīgumu
Kraukšķīgi cepumi ir garšīgi līdz brīdim, kad tie vairs nav svaigi un izkaltuši. Lai saglabātu cepumu svaigumu – ielieciet ābola šķēli traukā ar cepumiem.
9. Kā uztaisīt unikālus ledus gabalus
Sasaldējiet citrona šķēles ledus formās, tādējādi iegūstot unikālus ledus gabalus, ko iemest dzērienā. Ledus – nepieciešama sastāvdaļa karstas vasaras ballītei!
10. Kā efektīvi izņemt kauliņus no ķiršiem
Kauliņus var izņemt, lietojot pudeli un salmiņu. Ielieciet ķirsi pudeles caurumā un izspiediet kauliņu ārā ar salmiņu. Tas iekritīs pudelē un Jūs iegūsiet ķirsi bez kauliņa.
11. Ko darīt, ja medus ir kristalizējies
Ja medus ir kristalizējies, izkausējiet to kastrolī ar karstu ūdeni. Tas ātri kļūs šķidrs, nezaudējot savas labās īpašības.
12. Kā nepieļaut ķiploku un sīpolu appelēšanu
Glabājiet ķiplokus un sīpolus caurdurtos papīra maisiņos, tādējādi tie ātri nesabojāsies.
13. Kā saglabāt augus zaļus un svaigus
Pētersīļi, dilles, baziliks, lociņi un citi augi paliek zaļi un svaigi ilgāku laika posmu, ja tos apsegt ar pārtikas plēvi un ielikt ledusskapī.
14. Kā dažās sekundēs attīrīt ķiploku
Lai ķiploku ātri attīrītu – ielieciet to slēgtā burkā un stipri kratiet. Izrādās, ķiploks attīra sevi pats!
Avots: brightside.me