″Ēdiens var nogalināt”: imunologs pastāstīja patiesību par “garšīgu un veselīgu ēdienu”

8. Sāls un cukurs – garšas pastiprinātāji. Turklāt cukurs ir tieša barība smadzenēm, bet sāls – hipertensīva viela, kas aiztur ūdeni asinsvados un paaugstina asinsspiedienu. Tas arī viss.

Ja vēlaties atbrīvoties no liekā svara – sāciet ar atteikšanos no šiem ēdiena “garšas pastiprinātājiem”. Pievienojiet sāli ēdienam tikai savā šķīvī, un nevis katliņā, pamēģiniet samazināt visa veida cukura daudzumu, tai skaitā arī saldumus.

9. Saldumis – tas ir ļaunums. Nekāds “mantotais kariess” nepastāv. Jo mūsu “mantotais kariess” – tā ir pieraduma neesamība tīrīt zobus pēc katras ēdienreizes, iztīrīt zobu starpas ar zobu diega palīdzību un speciālu mini-birstīti, un aizraušanās ar saldumiem, jo īpaši pieaugušo savstarpējās attiecībās ar bērniem.

Suņiem mēs nedodam saldumus, jo mēs zinām, ka tie ir kaitīgi suņu zobiem un aizkuņģa dziedzerim. Bet uz mūsu bērniem tas neattiecas. Paradoksāli, jums tā nešķiet? Stikla traukā bērnu istabā ir jābūt nevis konfektēm, bet gan svaigiem augļiem un riekstiem.

10. Uzkodas – tas ir slikti, jo īpaši sausiņi, kartupeļu čipsi un zemesrieksti ar visāda veida piedevām. Uzkodām vispār nevajadzētu pastāvēt kā ēdiena variantam, jo biežas, ātras uzkodas ir taisns ceļš uz kuņģa-zarnu trakta funkcionālām un organiskām problēmām.

Bet to, ko pārdod bērniem mazās bodītēs, nemaz nevar nosaukt par ēdienu. Ja jūsu bērns ir kā aptracis uz sausiņiem, jums tie ir jāpagatavo pašiem. Un pakāpeniski jācenšas bērnu atradināt no kaut kā košļāšanas, lai kas tas arī nebūtu.

11. Fast-food ir slikti. Nekomentēšu.

12. Ja vēlaties padzerties – dzeriet ūdeni. Vienkārši ūdeni. Neremdējiet slāpes ne ar ko citu, izņemot ūdeni. Viss pārējais tiek dzerts noteiktā laikā, noteiktās situācijās.

Pagaidām pietiks. Ja ir interese – turpināšu”.

Lūk, tik vienkārši ir izstāstīts viss tas, kas ārkārtīgi plaši un sarežģīti skaidrots zinātniskos un ar zinātni saistītos rakstos. Ne ko pielikt, ne atņemt.

avots: facebook.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment