Izmazgātas un attīrītas zemenes ieberam kastrolī, ielejam nedaudz ūdens. Sildām līdz masa sāk burbuļoties, tad vārām vēl 2-3 minūtes. Noņemam no uguns un sakuļam ar blenderi.
Izberžam caur sietiņu.
Pektīnu sajaucam ar 50 g cukura.
Biezenī pievienojam 150 g cukura.
Atkal sildām apmēram 15 minūtes uz vidēja uguns. Pievienojam cukuru ar pektīnu, samaisām un vāram vēl apmēram 5 minūtes. Noņemam no uguns un pilnībā atdzesējam – lai ātrāk atdzistu, iesakām uzlikt masu ūdens peldē.
Gala rezultātā jums sanāks 250 g gatava biezeņa.
50 g cukura sajaucam ar agaragaru. Noliekam malā. Atlikušos 350 g cukura aplejam ar ūdeni, vārām līdz sāk burbuļoties. Tad, pastāvīgi maisot, ar mazu strūklu ielejam sīrupā agaragara un cukura maisījumu. Vārām sīrupu līdz 110 grādiem.
Paralēli biezenī pievienojam olbaltumus un sakuļam ar maisītāju līdz apjomīgai masai.
Turpinot kult, ar nelielu strūklu ielejam agaragara sīrupu. Sakuļam līdz iegūstam masu, kas atgādina bezē.
Pārliekam masu konditorejas maisiņa ar uzgali un formējam zefīru uz cepamā papīra vai silikona paklājiņa.
Atstājam zefīru istabas temperatūrā uz nakti vai vismaz uz 5 stundām.
Apkaisām zefīra pusītes ar pūdercukuru, noņemam no cepamā papīra un savienojam pusītes pāros.
Labu apetīti!
Avots: vkusnyblog.ru