Virtuļi jeb donati bez rauga (fotorecepte)

вщтге

Virtulis – apaļš, eļļā cepts salds pīrādziņš, parasti ar caurumu vidū. Pēc nostāstiem, caurums ir nepieciešams, lai karstā eļļā apcepto desertu varētu viegli satvert ar knaiblēm un ielikt pircēja iepakojumā vai šķīvī.

Eksistē vēl viena versija – pēc leģendas jūrnieks Hansons Gregorijs izveidoja caurumus tamdēļ, lai šis konditorejas izstrādājums ātrāk apceptos. Lai nu kā būtu – virtuļi ir lielisks našķis, kas iekaroja vispasaules mīlestību.

Sastāvdaļas:

  • 400 g miltu
  • 3 olas
  • 1 šķpisniņa sāls
  • 10 g vanilīna
  • 400 g iebiezināta piena
  • 0,5 l saulespuķu eļļas
  • 10 g cepamā pulvera

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment