Vai Coca-Cola ir kaitīga bērniem. Bērnu ārsta Komarova atbilde

Coca-Cola dažos gadījumos ir zāles, nevis kaitīgs dzēriens. Dr Komaros to sauc par “vienīgo izeju”, ja bērns dehidratācijas laikā atsakās dzert citus dzērienus. Tomēr ir vairāki iemesli, kuru dēļ bērni Coca-Cola nevar lietot:

1.Nepietiekamas fiziskās aktivitātes. Ar šo faktoru nav ieteicams patērēt pārtikas produktus, kas satur lielu daudzumu cukura. Tas nelabvēlīgi ietekmēs mazuļa aizkuņģa dziedzera stāvokli.

LASI VĒL: Melno piparu un kurkuma maisījums: kas to padara tik īpašu. Superlīdzeklis veselībai!

2. Augsts cukura līmenis asinīs. Šādos gadījumos Coca-Cola var izraisīt hiperglikēmiju. Neriskē ar bērna veselību viņa kaprīzes dēļ.

3. Liekais svars. Bērniem šī problēma ir cieši saistīta ar cukura līmeņa paaugstināšanos 80% gadījumu. Saldā soda tikai kaitēs jūsu mazulim, tā vietā, lai tikai remdētu slāpes.

Pastāv situācija, kad Coca-Cola ir būtiski nepieciešama jūsu bērnam. Tas ir acetonēmisks stāvoklis (paaugstināts acetona daudzums). Pēc tam katru stundu ieteicams izdzert ēdamkaroti Coca-Cola, un bērniem, kas vecāki par sešiem gadiem – glāze dzēriena palīdzēs mazināt simptomus. Jebkurā gadījumā konsultējieties ar ārstu.

LASI VĒL: Vīnogu kauliņiem piemīt neticami vērtīgas īpašības

Pieaugušajiem Coca-Cola rada tādas sekas kā papildus lieki kilogrami. Glāze šī saldā dzēriena naktī no rīta pārvēršas par papildu 700–900 gramiem tauku. Tāpēc nepārspīlējiet ar Coca-Colas lietošanu, ja nav steidzamas vajadzības.

Bet kopumā – pastāvīgi uzraugiet bērna (un jūsu paša) veselību. Neviens veselīgs vai kaitīgs ēdiens/dzēriens neietekmēs ķermeni, ja nervu stāvoklis nebūs kārtībā. Tāpēc mazāk jāuztraucas un vairāk jāsmaida!

avots: banka.varenie.life

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment