Medu un cukuru savienojam kastrolī un ielejam 50 ml ūdens. Silda līdz sāk vārīties, tad turpina vārīt vēl 10 minūtes. Lai pārbaudītu, vai ir gatavs – uzpiliniet nelielu sīrupa daudzumu bļodā ar aukstu ūdeni – pilienam ir jāsastingst, taču jābūt mīkstai. Ja ir pārtikas termometrs – tam ir jārāda 140 grādus.
Kamēr sīrups vārās, sakuļam olbaltumus līdz stingrai masai.
Gatavo sīrupu ielejam ar mazu strūklu sakultos olbaltumos, nepārstājot kult. Sakuļam līdz masa sabiezē – kuļam ilgi, līdz masa nesāks lipt pie putotāja uzgaļiem.
Pievienojam riekstus un samaisām.
Ne ļoti dziļu cepamo formu noklājam ar cepamo papīru vai foliju un ieziežam ar eļļu. Uzklājam olbaltumu-riekstu masu un izlīdzinām.
Ieliekam ledusskapī un atstājam 1 stundu.
Atdzesēto nugu sagriežam nelielos gabaliņos.
Šokolādi izkausējam ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
Iemērcam nugas gabaliņus šokolādē un uzliekam uz paplātes, kas ir noklāta ar cepamo papīru.
Ieliekam ledusskapī un ļaujam atdzist pusstundu.
Labu apetīti!
Avots: vkusnyblog.ru