Šokolādes nuga (fotorecepte)

choko-covered-nougat-1

Medu un cukuru savienojam kastrolī un ielejam 50 ml ūdens. Silda līdz sāk vārīties, tad turpina vārīt vēl 10 minūtes. Lai pārbaudītu, vai ir gatavs – uzpiliniet nelielu sīrupa daudzumu bļodā ar aukstu ūdeni – pilienam ir jāsastingst, taču jābūt mīkstai. Ja ir pārtikas termometrs – tam ir jārāda 140 grādus.

choko-covered-nougat-3

Kamēr sīrups vārās, sakuļam olbaltumus līdz stingrai masai.

choko-covered-nougat-4

Gatavo sīrupu ielejam ar mazu strūklu sakultos olbaltumos, nepārstājot kult. Sakuļam līdz masa sabiezē – kuļam ilgi, līdz masa nesāks lipt pie putotāja uzgaļiem.

 

Pievienojam riekstus un samaisām.

choko-covered-nougat-5

Ne ļoti dziļu cepamo formu noklājam ar cepamo papīru vai foliju un ieziežam ar eļļu. Uzklājam olbaltumu-riekstu masu un izlīdzinām.

Ieliekam ledusskapī un atstājam 1 stundu.

Atdzesēto nugu sagriežam nelielos gabaliņos.

choko-covered-nougat-6

Šokolādi izkausējam ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.

choko-covered-nougat-8

Iemērcam nugas gabaliņus šokolādē un uzliekam uz paplātes, kas ir noklāta ar cepamo papīru.

Ieliekam ledusskapī un ļaujam atdzist pusstundu.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

 

Leave a Comment