1. Zemenes nomazgāt, attīrīt un sagriezt 3 mm lielās daļiņās. Trīs-četras ogas saglabāt dekorēšanai.
2. Sagrieztās zemenes ielikt dziļā kastrolī vai traukā un uzbērt cukuru. Pievienot citrona sulu un 25 ml ūdens. Atstāt kā minimums uz 15 minūtēm, lai zemenes iecukurotos un dotu sulu.
3. Zemenes samaisīt ar blenderi līdz rodas biezenis. Pēc tam zemeņu biezeni var izkāst caur sietiņu, lai būtu pilnībā vienmērīga masa, taču tas nav obligāti. Dažiem sorbets ar augļu gabaliņiem šķiet garšīgāks.
4. Pārliet biezeni plašā traukā, lai tas satecētu plānā kārtā pa visu trauku. Ievietot to saldētavā uz stundu, tad izvilkt laukā un ar dakšu to „uzārdīt”, nokasot ledus kārtu, tādējādi ļaujot sorbetam „elpot”. Atkal ielikt to saldētavā. Atkārtot procesu ar stundas intervālu vēl trīs reizes. Ielikt sorbetu saldētavā uz nakti.
5. Ar ēdamkarotes palīdzību izveidot sorbeta bumbiņas, uzlikt tās uz šķīvja un dekorēt ar daļiņās sagrieztām zemenēm un smalki sagrieztu svaigo piparmētru.
Labu apetīti!
Avots: eda.ru