SAF Tehnika sāk tirgot inovatīvu iekštelpu gaisa kvalitātes monitoringa risinājumu Aranet4

Latvijas uzņēmums SAF Tehnika radījis inovatīvu risinājumu iekštelpu gaisa kvalitātes uzraudzībai – Aranet4. Ar ierīces palīdzību iespējams sekot līdzi ogļskābās gāzes (CO2), gaisa temperatūras, relatīvā mitruma un atmosfēras spiediena parametriem iekštelpās.

Vairums cilvēku iekštelpās pavada vairāk nekā 90 procentus laika. Pētījumi liecina, ja iekštelpu gaisa kvalitāte ir neatbilstoša, spēja koncentrēties, uztvert un analizēt informāciju, samazinās par 50 procentiem. Rodas noguruma sajūta un miegainība, ko nereti pavada galvassāpes. Ar Aranet4 iespējams sekot līdzi gaisa kvalitātei un savlaicīgi novērst veselībai nelabvēlīgus apstākļus.

Aranet4 datus par CO2 koncentrāciju ataino ar triju krāsu indikatoriem, kas iestrādāti e-ink tehnoloģijas displejā. Ierīcei pieejama arī iOS un Android aplikācija, kas ļauj konfigurēt sensora mērījumu biežumu, skaņas signālu u.c. parametrus, kā arī skatīt pēdējo dienu vēsturisko mērījumu informāciju.

Ierīci darbina divas AA tipa baterijas, kas, kombinācijā ar mazajiem izmēriem, ļauj to viegli pārvietot starp dažādām telpām, kā arī ņemt līdzi, lai sekotu līdzi gaisa kvalitātei jebkurās iekštelpās.

Šobrīd ierīce pieejama divās versijās: Aranet4 HOME un Aranet4 PRO. Attiecīgi, HOME paredzēta individuālai lietošanai, bet PRO ir savietojama ar Aranet PRO bāzes staciju, kas ļauj vienotā tīklā saslēgt līdz pat 100 Aranet4 ierīcēm, kuru datus iespējams centralizēti monitorēt Aranet Cloud un SensorHUB tiešsaistes pakalpojumos.

Aranet4 HOME cena ir 149Eur, bet Aranet4 PRO maksā 249Eur. Ierīces iespējams iegādāties Aranet4.com vietnē. Vairāk par produktu iespējams uzzināt, apmeklējot mājaslapu www.aranet4.com vai rakstot uz [email protected].

Par Aranet

Aranet ir uzņēmuma SAF Tehnika zīmols, kura paspārnē tiek attīstītas bezvadu sensoru tehnoloģijas. Uzņēmums ir izstrādājis virkni bezvadu sensoru risinājumu tādām nozarēm, kā agronomija un hortikultūra, ēku apsaimniekošana, pārtikas pārstrāde, lielveikali, un daudzām citām. Uzņēmums izstrādā gan sensoru tehnoloģijas, gan arī programmatūru sensoru tīklu datu centralizētai uzkrāšanai, analīzei un integrācijai plašākos lietu interneta (IoT) sistēmu risinājumos.

Par A/S SAF Tehnika

Akciju sabiedrība SAF Tehnika ir bezvadu datu pārraides risinājumu ražotājs no Latvijas, kura produkciju izmanto vairāk nekā 130 pasaules valstīs. Uzņēmums pamatā nodarbojas ar mikroviļņu datu pārraides iekārtu ražošanu, bet pēdējos gados paplašinājis savu darbību, radot pasaulē mazāko mikroviļņu spektra analizatoru sēriju, kā arī pēdējos gados attīsta bezvadu sensoru risinājumu zīmolu Aranet. Uzņēmuma radītais mikroviļņu spektra analizators ieguvis 2015.gada Eksporta un Inovāciju gada balvu kategorijā “Gada inovatīvākais produkts”.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment