Gatavošanas gaita:
- No sākuma aplejiet želatīnu ar vārītu auksto ūdeni un ļaujiet tam uzbriest 30-40 minūtes. Tad želatīnu ar pusi no cukura sildiet uz vidēja uguns līdz tas pilnībā izšķīst.
- Aukstus olu baltumus sakuliet ar citronskābi līdz noturīgai masai. Pakāpeniski pievienojiet pie olu baltumiem atlikušo cukuru un turpiniet kult līdz cukurs neizšķīdīs. Ar vismazāko miksera ātrumu turpiniet kult, tad ar mazu strūklu ielejiet želatīnu ar cukuru. Atstājiet masu atpūsties uz kādu laiku.
- Tajā laikā sakuliet istabas temperatūras sviestu ar iebiezināto pienu. Turpinot kult ar vismazāko miksera ātrumu pievienojiet olu baltumus, tad cukuru. Formu ieziediet nedaudz ar sviestu un apkaisiet ar pūdercukuru.
- Salieciet suflē formā, tad turiet to ledusskapī līdz pilnībā atdziest. No dotā daudzuma sanāk 11 kūciņas. Izkausējiet šokolādi ūdens peldē, aplejiet ar to kūciņas un ļaujiet šokolādei atdzist..
Labu apetīti!
Avots: vkusnodoma.net
Pages: 1 2
Labdien! Lūdzu precizējiet, cik daudz ūdens ir jālieto aplejot želatīnu? Vai varu piena šokolādi aizvietot ar tumšo? Kā arī vai būs kādi vīna ieteikumi šim desertam, kas jau ir gatavojis tieši mājas putnu pienu? Ir doma, ka varētu būt ideāls pie šī http://www.vynoteka.lv/root/vynas/3187858100209, bet labprāt paklausīšos arī papildus rekomendācijas 🙂 Varbūt arī kāda speciāla kafija ar jumtiņu būs laba? Ļoti novērtēšu visus padomus!