Lielisks gardums – zemesriekstu kozinaki (fotorecepte)

peanut-brittle-2

Kastrolī samaisām cukuru, medu, sāli un ūdeni. Vārām, periodiski maisot, līdz iegūstam mīkstu bumbuli. Vārīšanas procesā ar kulinārijas otu ieziežam kastroļa sieniņas ar ūdeni, lai sīrups nekristalizētos.

peanut-brittle-3

Pie sīrupa ieberam riekstus un samaisām.

peanut-brittle-4

Noņemam no uguns, maisījumam pievienojam klāt sodu un kārtīgi samaisām.

Plašu tainstūra cepamo formu noklājam ar cepamo papīru un kārtīgi ieziežam to ar sviestu.

peanut-brittle-5

Ielejam masu formā un izlīdzinām.

Atdzesējam. Gatavo kozinaki salaužam gabaliņos un baudām.

Glabāšanai kozinaki gabaliņus labāk pārlikt uz cepamā papīra, lai tie nesaliptu.

Labu apetīti!

Avots: vkusnyblog.ru

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment