Klasiskais britu deserts “Eton Mess”

Gatavošanas gaita:

  1. No sākuma olbaltumus jāsakuļ ar šķipsniņu sāls līdz putām, jāpievieno pakāpeniski cukurs un jāsakuļ līdz masa ir noturīga. Beigās pievienojiet kukurūzas cieti.
  2. Cepamo formu noklājiet ar cepamo papīru, uzklājiet olbaltumu masu un cepiet 120 grādos 6-80 minūtes. Atdzesējiet uz režģa.
  3. Augļus un/vai ogas nedaudz samīciet ar dakšu vai blenderi – ja ogas ir svaigas, tās var vienkārši sagriezt.
  4. Pievienojiet klāt 30 g pūdercukura un alkoholu, samaisiet.
  5. Saldo krējumu sakuliet ar vaniļu un atlikušo pūdercukuru. Haotiski saplēsiet bezē, salieciet deserta traukā vai glāzēs – sākot ar bezē, tad putukrējumu un tad ogām.

Labu apetīti!

Avots: vkusnodoma.net

 

Leave a Comment