Karstumam – nē! Atvēsinošais melleņu saldējums

Gatavošanas gaita:

  1. Dabīgo, taukaino jogurtu ielejiet „maisiņā”, kas sastāv no vairākām marles kārtām un atstājiet apmēram uz stundu – lai no tā iztek liekais šķidrums.
  2. Samīciet ar dakšu vai mīcītāju mellenes, tad samaisiet ar citrona sulu, cukuru, kanēli un uzlieciet vārīties, kamēr cukurs pilnībā neizkusīs.
  3. Apstrādājiet maisījumu ar blenderi līdz viendabīgai masai un izkāsiet visu caur sietiņu, lai pilnībā tiktu vaļā no liekiem gabaliņiem.
  4. Samaisiet pienu un jogurtu, ielejiet melleņu maisījumu, tad kārtīgi sakuliet un ielieciet ledusskapīuz 4-5 stundām. Svarīgi – katru stundu saldējumu ir jāsamaisa. Gatavs!

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

Leave a Comment