Cepeškrāsni sasildīt līdz 150 grādiem. Uzklāt cepamformā ievārījumu.
Maizi sablenderēt līdz tā kļūst par rīvmaizi (izlaidiet šo soli, ja Jums ir rīvmaize)
3 olas sadalīt uz olu baltumiem un dzeltenumiem. Baltumus ielikt ledusskapī. Dzeltenumus sajaukt ar veselo 4 olu, pievienot pienu, 85 g cukura. Visu masu kārtīgi sakult. Ieliet šo maisījumu pie maizes. Visu sajaukt.
Ieliet piena-olu maisījumu cepamformā ar ievārījumu. To ir jādara ļoti uzmanīgi, lai ievārījuma kārta nesajauktos ar maisījumu. Ielieciet cepamformu cepeškrāsnī uz 1 stundu.
Atdzesētos olu baltumus ar šķipsniņu ļoti stipri sakult. Pakāpeniski pievienot atlikušo cukuru (ja Jums negaršo saldumi vai Jums ir salds ievārījums, tad pietiks ar 80 g cukura). Ir jāsanāk ļoti blīvam un spīdīgam baltam maisījumam.
Izņemt gatavo olu-piena sacepumu. Tā būs zeltainā krāsā un nedaudz kratīsies.
Uzmanīgi uzlikt uz tās olu baltumus. Ar karoti izveidot pakalniņus skaistumam. Cept vēl 30-40 minūtes 150 grādos. Virsējais slānis kļūs biezs un smilšu krāsā, bet iekšiene būs balta un mīksta.
Labu apetīti!
Avots: edimdoma.ru