Izcils Lieldienu deserts! Biezpiena pasha (fotorecepte)

Biezpienu sarīvējiet caur sietiņu, lai tiktu vaļā no kamoliņiem.

Dzeltenumus sajauciet ar cukuru (parasto un vaniļas). No sākuma vienkārši samaisiet tos līdz baltām putām, tad sāciet kult. Kad tie būs pietiekami sakulti, pievienojiet skābo krējumu.

Olu masu samaisiet ar mīkstu sviestu un biezpienu, kārtīgi sakuliet līdz krēmveidīgam stāvoklim.

Trauku ar biezpiena masu uzlieciet ūdens peldē. Sildiet pashu uz neliela uguns. Process ir diezgan ilgs – pirmās 10 minūtes biezpiens kusīs, tad sāks sabiezēt. Masai nav jāvārās! 30 minūtes pēc sildīšanas sākuma kastroli var noņemt no uguns.

Kastroli ar biezpiena masu uzreiz uzlieciet tilpnē ar aukstu ūdeni. Sagaidiet, kad masa atdzisīs, turpinot maisīt, lai krēms neslāņotos. Iespējams, ūdeni nāksies mainīt vairākas reizes uz aukstāku.

Atdzisušā masā pievienojiet izmazgātas un nosusinātas rozīnes, attīrītas un sakapātas mandeles, kā arī viena citrona miziņu.

Formu (pashas formu vai pat sietiņu) noklājiet vairākos slāņos ar mitru marli. Uz formas uzklājiet biezpiena masu, salociet marles malas un virsū uzlieciet smagumu. Vēlams zem formas uzlikt bļodu, lai tur notecētu šķidrums. Turiet pashu ledusskapī 12 stundas.

Nākamajā dienā noņemiet smagumu, izņemiet pashu no formas, dekorējiet.

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment