Ir viena rakstura īpašība, kas garantēs tev papildus 10 dzīves gadus! Tu vari to sevī attīstīt!

Vai ir iespējams pagarināt sev dzīvi ar domu spēku? Zinātnieki no Bostonas Universitātes Medicīnas skolas uzskata, ka jā! Nesen viņi atklāja, ka optimisti dzīvo ievērojami ilgāk.

Pētījumā, kas publicēts žurnālā “Proceedings of the National Academy of Sciences”, zinātnieki novēroja optimisma līmeni starp 69 744 sievietēm 10 gadu laikā un 1 429 vīriešiem 30 gadu laikā. Viņi atklāja, ka cilvēkiem ar augstu optimisma līmeni dzīves ilgums ir par 11–15% ilgāks un par 50–70% lielāka iespēja nodzīvot līdz 85 gadiem.

Ir daudz iemeslu, kāpēc pozitīva attieksme var pagarināt dzīvi. Zinātnieki norāda, ka optimisti efektīvāk līdzsvaro savas emocijas, kā arī viņiem ir vieglāk atgūties no dažādām dzīves grūtībām. Lai kā arī būtu, ir acīmredzama korelācija starp pozitīvo dzīves skatījumu un cilvēka dzīves ilgumu.

Lūk, kā (un kāpēc) palielināt sevī optimismu:

Šis pētījums var mainīt mūsu pieeju novecošanās procesam. Tā vietā, lai koncentrētos uz aizliegumiem – neēst to, nedzert to – būtu lietderīgāk veikt dažus pozitīvus pasākumus.

“Lai arī pētījumi ir identificējuši daudzus slimību un priekšlaicīgas mirstības riska faktorus, mēs salīdzinoši maz zinām par pozitīvajiem psihosociālajiem faktoriem, kas veicina veselīgu novecošanos,” skaidro dr. Levina Lī, viena no pētījuma autorēm.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment