Gaisīgs zefīrs mājas apstākļos. Jūsu centieni tiks novērtēti! (fotorecepte)

1

1. No sākuma nepieciešams pagatavot cukura sīrupu. Ieberiet cukuru karstā ūdenī līdz tas sāk vārīties, pirms tam pievienojot citronskābi. Aizsedziet kastroli ar vāku un vāriet sīrupu apmēram pusstundu uz maza uguns.

2

2. Nedaudz atdzesējot sīrupu, pievienojiet tam sodu, izšķīdinātu 1 tējkarotē ūdens, un vāriet tālāk. Nebaidieties no putu veidošanās – pēc dažām minūtēm tās pazudīs, tikai neaizmirstiet maisīt sīrupu! Gala rezultātā sanāks medus viedīgs sīrups ar patīkamu aromātu.

3.Tagad ķeramies klāt pie zefīra – ½ ūdens glāzē izšķīdiniet želatīnu un atstājiet to uz 15-30 minūtēm. Tam ir jāuzbriest. Kamēr želatīns briest, atlikušajam ūdens daudzumam pievienojiet klāt cukura sīrupu, cukuru un sāli. Maisiet līdz sīrups sāk vārīties. Tad samaziniet uguni un vāriet vēl dažas minūtes.

3

4. Sasildiet želatīnu, neļaujot tam vārīties, un sakuliet to blenderī nelielā ātrumā. Lēnām pievienojiet gatavo sīrupu, pastāvīgi maisot, pakāpeniski paātrinot ieliešanas ātrumu. Ir jāsanāk kuplai, baltai un blīvai masai.

4

5. Ir pienācis laiks uzklāt uz cepamformas foliju, nedaudz ieeļļojot to ar augu eļļu.

5

6. Sakulto masu izlikt uz formas un augšu apsegt ar plēvi vai foliju. Atstāt to istabas temperatūrā 6 stundas.

6

7. Visbeidzot var sagriezt atdzisušo zefīru! Taču pirms tam virsmu, uz kuras griezīsiet, ir nepieciešams apkaisīt ar cieti un cukurpūderi. Uzmanīgi izlieciet atdzisušo zefīru uz galda, akurāti noņemot plēvi vai foliju. Ērtai sagriešanai nazi nepieciešams apkaisīt ar cieti un nedaudz iesmērēt ar eļļu. Gatavos gabaliņus apmētāt cietes un pūdercukura maisījumā. Gatavs!

Labu apetīti!

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment