Gatavošanas gaita:
- Cieti samaisiet ar 1 glāzi auksta ūdens un kārtīgi samaisiet, lai nebūtu kamoliņu. Kastrolī ar atlikušo ūdeni ieberiet cukuru un vāriet, maisot, līdz sāk burbuļot, tad turpiniet vārīt vēl 15-20 minūtes.
- Kad cukura sīrups sāks stipri mutuļot, ielejiet cietes maisījumu, samaziniet uguni un pievienojiet smalki sarīvētas miziņas. Pastāvīgi maisot, vāriet, kamēr masa nesabiezēs.
- Kad lukums sāks „atlipt” no kastroļa sieniņām, pievienojiet eļļu un vēlreiz samaisiet un izlieciet masu uz cepamās formas, kas ir noklāta ar cepamo papīru.
- Izlīdziniet lukumu ar karoti, kas ir apslapināta ar aukstu ūdeni, ļaujiet lukumam atdzist 4-5 stundas. Sagrieziet lukumu mazos kubiņos un apveliet pūdercukurā.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/cook_good
Pages: 1 2