Austrumu gardums – lukums „Citrusa bums”

Gatavošanas gaita:

  1. Cieti samaisiet ar 1 glāzi auksta ūdens un kārtīgi samaisiet, lai nebūtu kamoliņu. Kastrolī ar atlikušo ūdeni ieberiet cukuru un vāriet, maisot, līdz sāk burbuļot, tad turpiniet vārīt vēl 15-20 minūtes.
  2. Kad cukura sīrups sāks stipri mutuļot, ielejiet cietes maisījumu, samaziniet uguni un pievienojiet smalki sarīvētas miziņas. Pastāvīgi maisot, vāriet, kamēr masa nesabiezēs.
  3. Kad lukums sāks „atlipt” no kastroļa sieniņām, pievienojiet eļļu un vēlreiz samaisiet un izlieciet masu uz cepamās formas, kas ir noklāta ar cepamo papīru.
  4. Izlīdziniet lukumu ar karoti, kas ir apslapināta ar aukstu ūdeni, ļaujiet lukumam atdzist 4-5 stundas. Sagrieziet lukumu mazos kubiņos un apveliet pūdercukurā.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/cook_good

Leave a Comment