Apstādināt bērna histēriju var, uzdodot tikai vienu jautājumu! Unikāla metode no kāda vieda psihologa

Pilnīgi visi bērni rīko histērijas. Vecāki interesējas: vai ar tām iespējams kaut ko iesākt, vai arī vienkārši jānogaida, līdz bērns pieaugs?

Kāda mamma no Brazīlijas padalījās ar savu recepti – tā ir vienkārša, un tā darbojas.

Es neesmu psihologs un neesmu bērnu histēriju eksperts, esmu parasta 5 gadus vecas meitenes mamma. Un tomēr, liekas, ka es esmu atradusi “formulu”, ar kuru vēlos padalīties, – kā ātri mainīt bērna domāšanas gaitu, kad bērns tūlīt-tūlīt sāks rīkot histēriju kāda sīkuma dēļ.

Iesākumā nedaudz no mūsu personīgās vēstures. Mana meita sāka iet dārziņā, un tāpēc sāka ļoti nervozēt. Viņa teica, ka nekad nevarēs pierast pie dārziņa. Mājās arī viss gāja šķērsām: Alise aizvien biežāk dusmojās un rīkoja histēriju par jebkādu iemeslu, par katru sīkumu.

Dārziņā mums ieteica aiziet pie bērnu psihologa cerībā, ka tas kaut kādā veidā situāciju normalizēs. Psihologs patiešām deva daudzus noderīgus padomus, bet viens bija īpaši fantastisks, turklāt tas ir arī ļoti vienkāršs.

Par to arī es gribu pastāstīt. Psihologs man paskaidroja, ka ir jāļauj bērniem saprast – mēs cienām to, ko viņi sajūt.

Un tā, krīzes laikā, lai arī kāds būtu krīzes iemesls, vajag palīdzēt bērnam (tas strādā ar bērniem, kuri ir vecāki par 5 gadiem) padomāt un saprast, kas ar viņiem notiek. Kad mēs atzīstam viņu jūtas un tajā pašā laikā dodam viņiem laiku pašiem piedalīties problēmas risināšanā, mēs tādā veidā varam apstādināt histēriju.

Un tā, situācija: bērns ir gatavs uzsākt skandālu. Iemeslam nav nozīmes – lellai nokritusi roka, pienācis laiks iet gulēt, mājasdarbu nesanāk izpildīt vai arī vienkārši negribas darīt to, ko jūs prasāt.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment