6 garšvielas un ārstniecības augi cīņā pret vēzi

402704.image0

1. Ingvers

Jau kopš seniem laikiem ingveru izmanto tradicionālajā medicīnā, lai ārstētu saaukstēšanos un pat vēdera aizcietējumus un slikto dūšu. To var lietot uzturā gan svaigā, gan maltā vai iecukurotā veidā. Lai gan garša maltam un svaigam ingveram var krasi atšķirties, receptēs tie var viens otru aizvietot. Parasti 1/8 tējkarotes malta ingvera aizvieto ar 1 ēdamkaroti svaiga, sakapāta ingvera un otrādi.

402705.image1

2. Rozmarīns

Rozmarīns ir smaržīgs, veselīgs, ar antioksidantiem bagāts Vidusjūras augs, kura lapas ir līdzīgas egles zariem. Tā izcelsmes dēļ to bieži lieto dažādos Vidusjūras ēdienos, lielākoties itāļu virtuvē. To var lietot, lai piešķirtu garšu zupām, tomātus saturošām mērcēm, maizei, cūkgaļai un jēra gaļai.

Rozmarīns palīdz tikt galā ar gremošanas traucējumiem, gāzu uzkrāšanos, apetītes zudumu un citām gremošanas problēmām, kā arī tas attīra organismu. Ja ir augšā minētie veselības traucējumi – pamēģiniet dienā izdzert 3 krūzes rozmarīna lapu tējas.

402706.image2

3. Kurkuma

Kurkuma ir viens no karija sastāvdaļām – šī garšviela padara kariju oranžu un piešķir tam to unikālo garšu. Kurkuma ir bagāts ar antioksidantiem, tam piemīt pretiekaisuma iedarbība, kas aizsargā organismu no vēža šūnu attīstības.

Pašlaik tiek veikti pētījumi, vai kurkuma ekstrakts spēj ārstēt prostatas, krūts un ādas vēžus. Lai gan rezultāti ir daudzsološi, pētījumi tika veikti laboratorijās uz dzīvniekiem, tamdēļ nav zināms, kā tas mijiedarbosies ar cilvēka organismu.

Šķir otru lapu, lai redzētu atlikušos produktus!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment