Vjetnamiešu šokolādes pankūkas ar banāniem (fotorecepte)

Valriekstus smalki sakapājiet.

Katru banānu no sākuma sagrieziet 3-4 daļās horizontāli tad 4 daļās vertikāli – mazos gabaliņos.

Izkausējiet pannā 1 ēdamkaroti sviesta un medus (ja banāni ir ļoti saldi, tad nepievienojiet medu, taču vislabāk šim ēdienam izmantot ne pārāk saldus un negatavus banānus), salieciet banānus un cepiet uz vidēja uguns, pastāvīgi maisot, 5 minūšu garumā.

Ieberiet riekstus, izslēdziet plīti un ļaujiet maisījumam sautēties vēl 3-5 minūtes. Maisījumam jāizskatās tā, kā bildē.

Iepriekš sasaldētu šokolādi sarīvējiet uz rīves, sadaliet 2 bļodās 2:1 proporcijā un atkal ielieciet ledusskapī.

Rīsu papīru iemērciet siltā ūdenī 10-15 minūtes – tā, lai tas kļūtu mīksts un lokans. Uzklājiet papīru uz tīra dvieļa, uzlieciet apmēram 20 g pildījuma, salociet 3 pusēs “aploksnē”, bet 4 pusi sarullējiet ruletē.

To pašu izdariet ar pārējām rīsu papīra lapām.  Sarullētās pankūkas salieciet uz līdzenas virsmas, kas ir kārtīgi ieziesta ar sviestu – pankūkas ir ĻOTI lipīgas, tāpēc tos nedrīkst likt uz sausas virsmas.

Atlikušo sviesta porciju uzsildiet pannā un ātri apcepiet katru pankūku no abām pusēm – burtiski 1 minūti katrai pusei.

Izņemiet bļodas ar šokolādi no ledusskapja. Katru pankūku apveliet lielā šokolādes daudzumā (dabiski, ka šokolāde izkusīs, tiklīdz jūs iemērciet to lielā šokolādes bļodā). Kad pankūkas nedaudz atdzisīs – apkaisiet tos ar šokolādes skaidiņām no otrās bļodas.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/best_of_kulinaria

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment