Gatavošanas gaita:
- Cepumus ieliekam celofāna maisiņā un samaļam līdz ne ļoti mazām drupačām.
- Cepumiem pievienojam klāt smalki sagrieztu un aukstu sviestu, kārtīgi samaisām.
- Gatavo masu ievietojam cepamformā un izveidojam bortiņus 2 cm augstumā. Mīklu ir jānoklāj pēc iespējas līdzenāk. Ievietojam cepeškrāsnī un cepam 180 grādos 15 minūtes.
- Kamēr pīrāga pamats cepas, pagatavosim pildījumu. Tam mums būs nepieciešams sakult dzeltenumus, kuriem mēs pievienosim klāt iebiezināto pienu. Turpinot kult, pievienojam ½ citrona sulas.
- Izņemot no cepeškrāsns formu, salejam pildījumu pīrāga pamatnei. Vienmērīgi sadalām un atkal ievietojam cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
- Izņemam no cepeškrāsns un dekorējam ar ogām, augļiem vai saldo krējumu – pēc jūsu vēlmes.
Labu apetīti!
Avots: eda.ru
Pages: 1 2