Visgardākais un visvienkāršākais pīrāgs ar iebiezināto pienu

Gatavošanas gaita:

  1. Cepumus ieliekam celofāna maisiņā un samaļam līdz ne ļoti mazām drupačām.
  2. Cepumiem pievienojam klāt smalki sagrieztu un aukstu sviestu, kārtīgi samaisām.
  3. Gatavo masu ievietojam cepamformā un izveidojam bortiņus 2 cm augstumā. Mīklu ir jānoklāj pēc iespējas līdzenāk. Ievietojam cepeškrāsnī un cepam 180 grādos 15 minūtes.
  4. Kamēr pīrāga pamats cepas, pagatavosim pildījumu. Tam mums būs nepieciešams sakult dzeltenumus, kuriem mēs pievienosim klāt iebiezināto pienu. Turpinot kult, pievienojam ½ citrona sulas.
  5. Izņemot no cepeškrāsns formu, salejam pildījumu pīrāga pamatnei. Vienmērīgi sadalām un atkal ievietojam cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
  6. Izņemam no cepeškrāsns un dekorējam ar ogām, augļiem vai saldo krējumu – pēc jūsu vēlmes.

Labu apetīti!

Avots: eda.ru

Leave a Comment