Gatavošanas gaita:
- 4 olas sadaliet uz olbaltumiem un dzeltenumiem. Dzeltenumus sakuliet ar 1 glāzi cukura, pievienojiet sodu, ūdeni, 1 ēdamkaroti kakao un 1 tējkaroti vaniļas. Atsevišķi sakuliet olbaltumus līdz noturīgai masai, apvienojiet tos ar dzeltenumiem. Maisot, ieberiet 1 glāzi miltu.
- Cepamo formu ieziediet ar sviestu, ielejiet mīklu un ielieciet 180 grādos karstā cepeškrāsnī uz 35-40 minūtēm. Biskvīta gatavību pārbaudiet ar zobu bakstāmo.
- Kamēr biskvīts cepas, pagatavosim krēmu. Sakuliet ar mikseri 2 olas ar 1 glāzi cukura un 0,5 glāzi miltu, tad ielejiet siltu pienu. Ielieciet maisījumu uz plīts vārīties, maisot, līdz sāk burbuļot, tad vāriet vēl 1 minūti un pilnībā atdzesējiet.
- Samaisiet 250 g mīksta sviesta ar atlikušo vaniļu, kuļot, apvienojiet ar sagatavoto krēmu.
- Tālāk pagatavosim glazūru. Sajauciet atlikušo cukuru, kakao un skābo krējumu. Uzlieciet uz maza uguns, vāriet, noņemiet no plīts un pievienojiet atlikušo sviestu, atdzesējiet.
- Atdzesējiet biskvītu, dāsni ieziediet to ar krēmu, ielieciet ledusskapī uz 30-40 minūtēm, tad aplejiet ar glazūru un atkal ielieciet ledusskapī kā minimums uz 2 stundām.
Labu apetīti!
Avots: sovkusom.ru
Pages: 1 2