Torte „Eskimo”

Gatavošanas gaita:

  1. 4 olas sadaliet uz olbaltumiem un dzeltenumiem. Dzeltenumus sakuliet ar 1 glāzi cukura, pievienojiet sodu, ūdeni, 1 ēdamkaroti kakao un 1 tējkaroti vaniļas. Atsevišķi sakuliet olbaltumus līdz noturīgai masai, apvienojiet tos ar dzeltenumiem. Maisot, ieberiet 1 glāzi miltu.
  2. Cepamo formu ieziediet ar sviestu, ielejiet mīklu un ielieciet 180 grādos karstā cepeškrāsnī uz 35-40 minūtēm. Biskvīta gatavību pārbaudiet ar zobu bakstāmo.
  3. Kamēr biskvīts cepas, pagatavosim krēmu. Sakuliet ar mikseri 2 olas ar 1 glāzi cukura un 0,5 glāzi miltu, tad ielejiet siltu pienu. Ielieciet maisījumu uz plīts vārīties, maisot, līdz sāk burbuļot, tad vāriet vēl 1 minūti un pilnībā atdzesējiet.
  4. Samaisiet 250 g mīksta sviesta ar atlikušo vaniļu, kuļot, apvienojiet ar sagatavoto krēmu.
  5. Tālāk pagatavosim glazūru. Sajauciet atlikušo cukuru, kakao un skābo krējumu. Uzlieciet uz maza uguns, vāriet, noņemiet no plīts un pievienojiet atlikušo sviestu, atdzesējiet.
  6. Atdzesējiet biskvītu, dāsni ieziediet to ar krēmu, ielieciet ledusskapī uz 30-40 minūtēm, tad aplejiet ar glazūru un atkal ielieciet ledusskapī kā minimums uz 2 stundām.

Labu apetīti!

Avots: sovkusom.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment