Pannā pagatavojama skābā krējuma torte

Gatavošanas gaita:

  1. No sākuma samīciet mīklu – samaisiet skābo krējumu, cukuru, vaniļu un cepamo pulveri. Tad pievienojiet olīveļļu, izsijājiet miltus un samīciet elastīgu mīklu.
  2. Sagrieziet mīklu 4 daļās. Katru sarullējiet 0,5-0,7 mm plānos plāceņos. Ar piemērotu šķīvi izgrieziet mīklas apļus. Apgriezto mīklu arī sarullējiet. Beigās jāsanāk 6 tortes slāņiem.
  3. Biskvītus salieciet uz sausās pannas, pirms tam caurdurot tos ar dakšu. Apcepiet no abām pusēm līdz zeltainai garozai. Sekojiet, lai tie neapdegtu.
  4. Kamēr biskvīti atdziest, pagatavosim krēmu – kārtīgi nomazgājiet laimu, sarīvējiet miziņas un izspiediet sulu. Sajauciet rikotu, iebiezināto pienu, laima miziņas un sulu.
  5. Visu kārtīgi sakuliet ar mikseri. Krēms sanāk diezgan salds, ja esat saldummīlis – varat pievienot vēl 2 ēdamkarotes pūdercukura.
  6. Veidojiet torti – katru biskvītu dāsni ieziediet ar krēmu. Ieziediet arī tortes malas.
  7. Dekorējiet torti ar rīvēto šokolādi un mandelēm. Šokolādi var aizvietot ar kokosriekstu skaidiņām.
  8. Turiet torti ledusskapī kā minimums 2 stundas.

Labu apetīti!

Avots: vkusnodoma.net

 

Leave a Comment