Gatavošanas gaita:
- No sākuma samīciet mīklu – samaisiet skābo krējumu, cukuru, vaniļu un cepamo pulveri. Tad pievienojiet olīveļļu, izsijājiet miltus un samīciet elastīgu mīklu.
- Sagrieziet mīklu 4 daļās. Katru sarullējiet 0,5-0,7 mm plānos plāceņos. Ar piemērotu šķīvi izgrieziet mīklas apļus. Apgriezto mīklu arī sarullējiet. Beigās jāsanāk 6 tortes slāņiem.
- Biskvītus salieciet uz sausās pannas, pirms tam caurdurot tos ar dakšu. Apcepiet no abām pusēm līdz zeltainai garozai. Sekojiet, lai tie neapdegtu.
- Kamēr biskvīti atdziest, pagatavosim krēmu – kārtīgi nomazgājiet laimu, sarīvējiet miziņas un izspiediet sulu. Sajauciet rikotu, iebiezināto pienu, laima miziņas un sulu.
- Visu kārtīgi sakuliet ar mikseri. Krēms sanāk diezgan salds, ja esat saldummīlis – varat pievienot vēl 2 ēdamkarotes pūdercukura.
- Veidojiet torti – katru biskvītu dāsni ieziediet ar krēmu. Ieziediet arī tortes malas.
- Dekorējiet torti ar rīvēto šokolādi un mandelēm. Šokolādi var aizvietot ar kokosriekstu skaidiņām.
- Turiet torti ledusskapī kā minimums 2 stundas.
Labu apetīti!
Avots: vkusnodoma.net
Pages: 1 2