Mājas šokolāde bez konservantiem

Gatavošanas gaita:

  1. Sajauciet kakao un cukuru. Pievienojiet 1 ēdamkaroti piena un sakuliet līdz viendabīgai masai. Ielejiet atlikušo pienu. Ielejiet kastrolī un sildiet uz vidēja uguns līdz sāk vārīties, pastāvīgi maisot.
  2. Kad kakao sāka vārities – pievienojiet sviestu, samaziniet uguni līdz minimumam un atkal vāriet.
  3. Noņemiet kastroli no uguns un ar mazo sietiņu izsijājiet miltus kastrolī. Vāriet līdz milti pilnībā izšķīst.
  4. Noņemiet no plīts un ļaujiet nedaudz atdzist. Ieberiet vaniļas cukuru un kārtīgi samaisiet.
  5. Salejiet šokolādi ledus formiņās, pirms tam ieziedot tās ar sviestu.
  6. Pēc vēlmes pievienojat riekstus. Ielieciet šokolādi saldētavā, lai tā atdziest.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/chief.cooker

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment