Mājās gatavoti biezpiena sieriņi šokolādes glazūrā – bērnības garša no naturāliem produktiem

Gatavošanas gaita:

  1. Biezpienu rīvēt caur sietiņu un sajaukt to ar sviestu, cukurpūderi un vaniļas cukuru. Ja masa šķiet sausa, pievienot vienu ēdamkaroti skābā krējuma. Jau ir gardi!
  2. Iegūto biezpiena masu salipināt Jums vēlamā sieriņu formā – padarīt tos garākus vai kubveidīgus, kā „Kārumam”. Tad ielikt tos saldētavā uz 10-15 minūtēm. Sieriņiem ir jāsacietē, bet nekādā gadījumā nedrīkst sasaldēties.
  3. Tagad ķersimies klāt glazūras gatavošanai. Pārlauzt šokolādi uz gabaliņiem un ielikt to ūdens vannā, lai tā izkust. (Ūdens vanna – vārīt kastrolī ūdeni un virs tā uzlikt bļodu ar šokolādi). Pievienot sviestu, maisot, lai glazējums kļūst pabiezs.
  4. Izņemt sieriņus no saldētavas un ar dakšas palīdzību iemērkt katru sieriņu šokolādes glazūrā.
  5. Uzlikt gatavos sieriņus uz šķīvja un ielikt ledusskapī līdz glazūra pilnībā atdziest.

Labu apetīti!

Avots: takprosto.cc

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment