Šokolādi sadalām gabaliņos, vēlams izvēlēties tumšo šokolādi (no 60%). Pārliekam to visu kastrolī. Virsū uzberam cukuru (4 ēdamkarotes). Jūs varat samazināt cukura daudzumu līdz 2 ēdamkarotēm vai aizvietot to ar brūno cukuru. Tas nedaudz palīdzēs ar struktūru un samazinās šokolādes rūgtumu.
Virsū uzlejiet parasto ūdeni (240 ml).
Tagad pats interesantākais punkts – pievienojiet 3 ēdamkarotes „garšas akcenta”. Tas var būt brendijs, viskijs, konjaks, kļavu sīrups utt. Vārdu sakot – kaut kas šķidrs un ar stipru garšu. Muss no tā kļūs daudz apjomīgāks.
Uzlieciet kastroli uz vidēja uguns un jauciet ar lāpstiņu. Vienīgais, ko ir jāatceras – nedrīkst pārvārīt šokolādi, citādi tas saritināsies kamoliņos. Tāpēc – aktīvi maisiet uz neliela uguns. No sākuma masa būs pārslaina, taču tas ir normāli.
Sagatavojiet ledus vannu. Labāk paņemt divas vienādas bļodas. Vienā bļodā ielieciet ledu un ielejiet ūdeni, tā, lai otras bļodas pamatne pieskartos ledum.
Kad šokolādes masa kļūs vienmērīga, pārlejiet to otrā bļodā un uzlieciet uz ledus vannas pirmajā bļodā.
Tagad ir pats interesantākais – sāciet kult šokolādi ar mikseri. Te process ir līdzīgs saldā krējuma kulšanai. 4 minūtes vizuāli nekas nemainīsies, bet turpiniet kult.
Pats interesantākais norisināsies nedaudz vēlāk – muss kļūs biezāks. Šeit nepārcenšaties, citādi to būs grūti pārlikt šķīvī. Gatavo musu pārlieciet šķīvjos/traukos/krūzē. Pasniegt var uzreiz ar putukrējumu un rīvēto šokolādi.
Šis muss ir lielisks! Obligāti pagaršojiet to!
Avots: andychef.ru