Ļoti ātrs šokolādes muss (fotorecepte)

DSC03566

Šokolādi sadalām gabaliņos, vēlams izvēlēties tumšo šokolādi (no 60%). Pārliekam to visu kastrolī. Virsū uzberam cukuru (4 ēdamkarotes). Jūs varat samazināt cukura daudzumu līdz 2 ēdamkarotēm vai aizvietot to ar brūno cukuru. Tas nedaudz palīdzēs ar struktūru un samazinās šokolādes rūgtumu.

DSC03567

Virsū uzlejiet parasto ūdeni (240 ml).

DSC03568

Tagad pats interesantākais punkts – pievienojiet 3 ēdamkarotes „garšas akcenta”. Tas var būt brendijs, viskijs, konjaks, kļavu sīrups utt. Vārdu sakot – kaut kas šķidrs un ar stipru garšu. Muss no tā kļūs daudz apjomīgāks.

DSC03570

Uzlieciet kastroli uz vidēja uguns un jauciet ar lāpstiņu. Vienīgais, ko ir jāatceras – nedrīkst pārvārīt šokolādi, citādi tas saritināsies kamoliņos. Tāpēc – aktīvi maisiet uz neliela uguns. No sākuma masa būs pārslaina, taču tas ir normāli.

DSC03569

Sagatavojiet ledus vannu. Labāk paņemt divas vienādas bļodas. Vienā bļodā ielieciet ledu un ielejiet ūdeni, tā, lai otras bļodas pamatne pieskartos ledum.

DSC03572

Kad šokolādes masa kļūs vienmērīga, pārlejiet to otrā bļodā un uzlieciet uz ledus vannas pirmajā bļodā.

DSC03573

Tagad ir pats interesantākais – sāciet kult šokolādi ar mikseri. Te process ir līdzīgs saldā krējuma kulšanai. 4 minūtes vizuāli nekas nemainīsies, bet turpiniet kult.

DSC03574

Pats interesantākais norisināsies nedaudz vēlāk – muss kļūs biezāks. Šeit nepārcenšaties, citādi to būs grūti pārlikt šķīvī. Gatavo musu pārlieciet šķīvjos/traukos/krūzē. Pasniegt var uzreiz ar putukrējumu un rīvēto šokolādi.

Šis muss ir lielisks! Obligāti pagaršojiet to!

Avots: andychef.ru

Leave a Comment