Sastāvdaļas:
- 225 g cepumu tējai (150 g pamatnei un 75 g pildījumam)
- 40 g izkausēta sviesta
- 200 g tumšas šokolādes
- 200 g sviesta
- 2 olu dzeltenumi
- 275 g cukura
- 3 ēdamkarotes kafijas liķiera
- 75 g apceptu pārslu vai mandeļu riekstu
- 60 g žāvētu vīģu, sagrieztu
- 60 g rozīņu
- 50 g saldā krējuma
- 150 g piena šokolādes
Gatavošanas gaita:
- 150 g cepumu samaliet blenderī līdz drupačām un sajauciet ar izkausēto sviestu. Pīrāga formu noklājiet ar cepamo papīru. Izlieciet cepumu masu un cieši iespiediet to. Turiet ledusskapī.
- 200 g sviesta un šokolādes kausējiet ūdens peldē līdz viendabīgai masai.
- Olu dzeltenumus sakuliet ar cukuru un pievienojiet to šokolādes-sviesta masai. Pievienojiet liķieri, riekstus, vīģes, rozīnes un 75 g sadrupinātu cepumu. Pārlieciet pildījumu uz aukstas pamatnes un viendabīgi uzklājiet. Ielieciet ledusskapī vai saldētavā.
- Vāriet saldo krējumu kastrolī. Noņemiet no uguns un izlieciet salauztos piena šokolādes gabaliņus, samaisiet līdz viendabīgai masai. Pēc konsistences ir jāatgādina biezu jogurtu.
- Uzlejiet glazūru uz atdzisuša pildījuma un atstājiet saldētavā 2-4 stundas. Izņemiet torti no saldētavas nedaudz ātrāk, pirms uzreiz pasniedziet to uz galda. Izņemiet no formas un pasniedziet.
Labu apetīti!
Avots: vk.com/best_of_kulinaria
Pages: 1 2