Kūka ‘Šokolādes marķīze’

Sastāvdaļas:

  • 225 g cepumu tējai (150 g pamatnei un 75 g pildījumam)
  • 40 g izkausēta sviesta
  • 200 g tumšas šokolādes
  • 200 g sviesta
  • 2 olu dzeltenumi
  • 275 g cukura
  • 3 ēdamkarotes kafijas liķiera
  • 75 g apceptu pārslu vai mandeļu riekstu
  • 60 g žāvētu vīģu, sagrieztu
  • 60 g rozīņu
  • 50 g saldā krējuma
  • 150 g piena šokolādes

Gatavošanas gaita:

  1. 150 g cepumu samaliet blenderī līdz drupačām un sajauciet ar izkausēto sviestu. Pīrāga formu noklājiet ar cepamo papīru. Izlieciet cepumu masu un cieši iespiediet to. Turiet ledusskapī.
  2. 200 g sviesta un šokolādes kausējiet ūdens peldē līdz viendabīgai masai.
  3. Olu dzeltenumus sakuliet ar cukuru un pievienojiet to šokolādes-sviesta masai. Pievienojiet liķieri, riekstus, vīģes, rozīnes un 75 g sadrupinātu cepumu. Pārlieciet pildījumu uz aukstas pamatnes un viendabīgi uzklājiet. Ielieciet ledusskapī vai saldētavā.
  4. Vāriet saldo krējumu kastrolī. Noņemiet no uguns un izlieciet salauztos piena šokolādes gabaliņus, samaisiet līdz viendabīgai masai. Pēc konsistences ir jāatgādina biezu jogurtu.
  5. Uzlejiet glazūru uz atdzisuša pildījuma un atstājiet saldētavā 2-4 stundas. Izņemiet torti no saldētavas nedaudz ātrāk, pirms uzreiz pasniedziet to uz galda. Izņemiet no formas un pasniedziet.

Labu apetīti!

Avots: vk.com/best_of_kulinaria

Leave a Comment