Ko nedrīkst fotografēt Eiropā? Tūristu ievērībai!

Daudzās valstīs ir strikti aizliegumi fotografēt noteiktus objektus.

Par jebkura tūrista neatņemamu tēla sastāvdaļu ir uzskatāms fotoaparāts vai viedtālrunis ar labu kameru un selfija kātu. Ceļotāji cenšas iemūžināt katru sīkumu, “klišķinot” visu pēc kārtas un aizmirstot par to, ka Eiropas valstīs ir stingri aizliegumi fotografēt noteiktus objektus vai cilvēkus.

Īpaši objekti

Pat, ja policijas iecirknis atradīsies vēsturiskā ēkā, to fotografēt nedrīkst. Aizliegums attiecas uz lielāko daļu stratēģiski svarīgiem valsts nozīmes objektiem. Turklāt Grieķijā ir likums, saskaņā ar kuru iecirkņi nedrīkst nonākt vienā kadrā ar citiem apskates objektiem.

LASI VĒL: Karaliskais iznāciens: elpu aizraujošas kleitas no pašas Kembridžas hercogienes Keitas Midltones. Kā vienmēr satriecoši

Muzeji, galerijas, svētnīcas

Lielākajā daļā muzeju un mākslas galeriju ir aizliegts fotografēt, izmantojot zibspuldzi. To izskaidro ar faktu, ka gleznas var ciest no spilgtās gaismas. Dažās telpās ir jāiegādājas papildus biļete fotografēšanai, kā likums, biļetes cena nepārsniedz 10 eiro. Mēdz būt arī daļēji ierobežojumi filmēšanai: kad ir aizliegts fotografēt kādu noteiktu eksponātu. Tomēr ir muzeji, kuros ir aizliegts fotografēt un filmēt vispār. Visbiežāk tās ir svētnīcas, kas valstij vairāk ir reliģisks un nevis tūrisma objekts.

LASI VĒL: Padomju Savienības bērni. Lūk, kam bija īsta bērnība

Cilvēki

Dažās valstīs likumdošana aizliedz fotografēt cilvēkus. Protams, ja cilvēks nejauši ir nonācis kadrā, tad nekas nenotiks. Tomēr Ungārijā jums ir pienākums brīdināt visus, ka taisāties fotografēt. Ja jūs taisāties fotografēt kādu konkrētu cilvēku, labāk paprasīt viņa atļauju. Turklāt vietējo iedzīvotāju fotogrāfijas arī ir aizliegtas. Jo īpaši stingri tas attiecas uz nelikumīgām fotogrāfijām, kurās attēloti bērni līdz septiņu gadu vecumam. Bērnus drīkst fotografēt tikai tad, ja vecāki tam ir devuši savu atļauju. Atsevišķā punktā par cilvēku fotogrāfijas aizliegumiem minēti dažādu profesiju pārstāvji: policisti un karavīri.

avots: prikolno.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment