Katram kārumniekam zināms saldums – torte „Putnu piens” bez cepšanas

Gatavošanas gaita:

  1. Sajaukt 2 želatīna iepakojumus un 1 glāzi piena. Izvēlieties ērtu trauku – lai tajā varētu sakult pienu un trauks būtu ugunsizturīgs. Vārīt un pakāpeniski kult līdz neredzēsiet tvaikus virs piena. Nedrīkst novest pienu līdz vārīšanai – noņemt trauku vai kastroli no plīts un nolikt malā, lai piens ar želatīnu atdzistu.
  2. Sakult ar mikseri 1 glāzi cukura, skābo krējumu un saldo krējumu. Sagatavot tortes formu – ietaukot to ar augu eļļu.
  3. Lēnām pievienot pienu ar želatīnu traukā ar saldo krējumu. Turpināt kult maisījumu, tā, lai suflē būtu vienmērīgs.
  4. Ieliet gatavo tortes pamatni formā. Centieties virsmu nogludināt, lai tā būtu ideāli gluda. Ielikt tortes formu ledusskapī. Neaizmirstiet aptīt to ar pārtikas plēvi vai uzlikt vāku!
  5. Sajaukt kakao pulveri, cukuru un želatīnu. Kuļot masu ar mikseri, pievienot klāt pienu un ūdeni. Uzlikt uz vidēja uguns līdz masa sāk vārīties. Glazūrai ir jābūt vienmērīgai. Nolikt malā, lai masa atdziest.
  6. Apmēram pēc stundas ieliet glazūru uz piena pamatni, nesteidzīgi un uzmanīgi. Torte ir gandrīz gatava – pēc 5 stundām ledusskapī viss ideāli sastingst.

Avots: tutvse.info

Leave a Comment