Karamelizētie apelsīni šokolādē

Gatavošanas gaita:

  1. Apelsīnus sagrieziet aplīšos apmēram 5 mm biezumā. Ja biezāk – būs rūgti, ja plānāk – vidus sabruks.
  2. Uzvāriet ūdens kastroli, karstā ūdenī iemērciet aplīšus apmēram uz 3-4 minūtēm. Ūdeni izlejiet, apelsīnus izspiediet (tādā veidā tiksiet vaļā no rūgtuma)
  3. Uzsildiet 300 ml ūdens ar cukuru, līdz cukurs izšķīst, izspiestos apelsīnus ielieciet sīrupā un vāriet uz neliela uguns apmēram 1 stundu – kamēr apelsīnu miziņa nekļūs caurspīdīga (vai gandrīz caurspīdīga).
  4. Apelsīnu daļiņas izņemiet, ļaujiet notecēt liekam šķidrumam, izlieciet uz cepamās formas un ļaujiet izžūst 15-20 minūtes cepeškrāsnī, apmēram 100-120 grādos. Atdzesējiet.
  5. Šokolādi izkausējiet ūdens peldē, apelsīnu daļiņas iemērciet līdz pusei izkausētā šokolādē, izlieciet uz cepamā papīra līdz šokolāde pilnība atdziest.

Labu apetīti!

Avtos: vk.com/best_of_kulinaria

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment