Kad jāizrok gladiolu sīpoli un kā tie jāglabā

Gladiolu sīpolu žāvēšana istabas temperatūrā ilgst apmēram 30-40 dienas. Bet, ja jums nav liels sīpolu daudzums, tad variet tos žāvēt “piespiedu kārtā” ar fēnu vai citu sildāmo ierīci. Piespiedu žāvēšana apturēs sēnīšu slimības, kas progresē pie istabas temperatūras.

Kā glabāt gladiolu sīpolus

Vislabākā gladiolu sīpolu glabāšanas vieta ir sauss pagrabs. Taču ne katrs pat privātmājas saimnieks var lepoties ar sausu pagrabu. Tāpēc, visuniversālākā vieta gladiolu glabāšanai ir un paliek zemākais ledusskapja plaukts. ( dārzeņu nodalījums)

Vislabāk gladiolu sīpolus glabāt papīra turzā ar nedaudzām atverēm “elpošanai.” Vai vienkārši ietīt avīzē un iepakot polietilēna maisā ar atverēm.

Gladiolu sīpolus var glabāt pēc veca, pārbaudīta paņēmiena – kaprona zeķēs. Glabāšanas laikā tās reizēm ir jāizņem un jāpārbauda, vai nav kādi bojājumi.

Kad gladiolām beidzas dabiskais miera periods, labvēlīgos apstākļos: ja ir pietiekams mitrums un vajadzīgā temperatūra tās var sākt asnot. ( parasti 30-4 dienā) Lai novērstu šo nelaikā sākušos procesu, gladiolas jānoliek siltā, sausā vietā un nedēļu jāpažāvē.

avots: budvtemi.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment